Ζαούτης: Η Όμικρον έχει αλλάξει την εικόνα της πανδημίας – Θα αυξηθούν τα κρούσματα


Ο Θεοκλής Ζαούτης τόνισε ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει αλλάξει την εικόνα της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, μίλησε για την πορεία της πανδημίας και τη μετάλλαξη Όμικρον, ενώ σχολίασε και το άνοιγμα των σχολείων.

Ο κ. Ζαούτης, μιλώντας στο MEGA, τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν, γιατί «οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στην υγεία των παιδιών είναι πάρα πολύ μεγάλες και ξεπερνάνε τη νόσο».

Και πρόσθεσε ότι «Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι και το προσδόκημο ζωής των παιδιών έχει επηρεαστεί από την πανδημία», τονίζοντας ότι η «οδηγία» σε όλη την Ευρώπη ήταν να ανοίξουν τα σχολεία.

«Σίγουρα υπάρχει ο φόβος ότι θα μεταφερθεί ο ιός στα σπίτια, γιατί γνωρίζουμε ότι η Όμικρον είναι πάρα πολύ μεταδοτική. Αυτός ο ιός έχει αλλάξει την εικόνα της πανδημίας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για την πιθανότητα υπερμετάδοσης λόγω του ανοίγματος των σχολείων, σημειώνοντας ότι η νόσηση με την μετάλλαξη Όμικρον δεν είναι βαριά και δεν χρειάζεται ο ίδιος αριθμός ατόμων νοσηλεία στις ΜΕΘ.

Σχετικά με αυξημένα κρούσματα που ενδεχομένως θα υπάρξουν, ο Θεοκλής Ζαούτης υπογράμμισε πως «ο αριθμός των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί, όμως θα πρέπει να δούμε τον δείκτη θετικότητας και όχι τον απόλυτο αριθμό κρουσμάτων».

«Θα δούμε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων με την Όμικρον, όμως ο “σκληρός δείκτης” είναι τα άτομα που χρειάζονται βαριά νοσηλεία και οι απώλειες ζωών» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ