Να σuγκατoικήσω ή όχι; 7 σημάδια πως δεν είσαι έτoιμη (ακόμα κι αn πιστεύεις τo αvτίθετo)


Να συγκατοικήσω ή όχι; Αν είσαι ήδη αρκετό καιρό σε μία σχέση και αυτό είναι ένα ερώτημα που σε βασανίζει, ίσως, αξίζει να γνωρίζεις εκείνα τα σημάδια που υποδηλώνουν ότι δεν είσαι έτοιμη να μείνεις με το σύντροφό σου στο ίδιο σπίτι.

1. Τσακώνεστε συνέχεια
Αν συμβαίνει σε καθημερινή βάση, μάλλον, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να συγκατοικήσετε. Πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την επικοινωνία, αλλά αν τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας διαφωνείτε, το να μείνετε μαζί δεν θα βελτιώσει την επικοινωνία σας.

2. Είσαι περισσότερο αγχωμένη για την απόφαση παρά ενθουσιασμένη
Σίγουρα είναι φυσιολογικό να είσαι στρεσαρισμένη για μία τέτοια αλλαγή, αλλά θα πρέπει να είσαι και χαρούμενη. Υπάρχει ένα σοβαρό «άγνωστο» κομμάτι στην απόφαση της συγκατοίκησης και, μολονότι, μπορεί να είναι χαριτωμένο να περνάτε χρόνο ο ένας στο σπίτι του άλλου, είναι σίγουρα διαφορετικό να είστε συνέχεια στο ίδιο σπίτι.

3. Δεν έχετε πάει ποτέ διακοπές μαζί
Ταξιδεύοντας θα μάθετε πολλά ο ένας για τον άλλον, γιατί θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε νέα πράγματα και να μείνετε για σύντομο χρονικό διάστημα στον ίδιο χώρο.

4. Δεν είσαι άνετη ή πρόθυμη να συζητήσεις τις διαφωνίες που προκύπτουν
Ίσως, η μεγαλύτερη «κόκκινη σημαία» πως δεν είσαι έτοιμη να συγκατοικήσεις με το σύντροφό σου είναι πως δεν μπορείς να μιλήσεις για όλα όσα σε απασχολούν μέσα στη σχέση σου. Δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι, αν δε γνωρίζετε και οι δύο πως είναι λάθος.

5. Δεν έχετε συζητήσει ποτέ για χρήματα
Είναι σημαντικό να αποφασίσετε εκ των προτέρων πως όλα τα έξοδα, από το ενοίκιο μέχρι τους λογαριασμούς, θα διαιρούνται διά δύο. Κι αν δεν είσαι έτοιμη να συζητήσεις κάτι τέτοιο, αυτό κάτι σημαίνει…

6. Θέλεις να συγκατοικήσετε για να εξοικονομήσετε χρήματα
Αν ο λόγος που θέλεις να μείνεις με το αγόρι σου είναι γιατί έτσι πιστεύεις πως θα γλιτώνεις χρήματα, τότε κάνε ένα βήμα πίσω και ξανά σκέψου το. Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που θα επιλέξεις τη συγκατοίκηση, αλλά δεν πρέπει να είναι ο βασικός.

7. Θέλεις να μείνετε μαζί επειδή περνάτε, έτσι κι αλλιώς, πολύ χρόνο μαζί
Μόνο που θα πρέπει να υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, γιατί το να «αναγκαστείς» να περνάς ακόμα περισσότερο χρόνο με το σύντροφό σου δεν θα έχει τα οφέλη που υπολόγιζες για τη σχέση σου, αφού ο προσωπικός χώρος δεν θα υπάρχει πια ως επιλογή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ