Τσίπρας από Μόναχο: Eγώ και ο Ζάεφ βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας


«Το όραμά μου είναι ξεκάθαρο. Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ιστορία δεν πρέπει να γράφεται από εκείνους που επενδύουν στο διχασμό και τον φόβο αλλά αντιθέτως από εκείνους που έχουν το κουράγιο, την τόλμη και το στρατηγικό όραμα να ανταπεξέλθουν και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων» σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «όλοι αναγνωρίζουν ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που οι αλλαγές γίνονται πολύ γρήγορα και το χρέος όλων μας είναι να τις αγκαλιάσουμε και να συνεργαστούμε με θάρρος και να βρούμε δημιουργικές και εποικοδομητικές λύσεις προς όφελος των λαών μας. Η Ιστορία δεν γράφεται από εκείνους που τρέμουν τις αλλαγές αλλά από εκείνους που επιλέγουν να σταθούν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Έφερε δε ως παράδειγμα τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Θέσαμε τέλος σε μια μακροχρόνια διαφωνία 30 χρόνων με τη Βόρεια Μακεδονία μέσα από μια πολύ δύσκολη στην υλοποίηση της Συμφωνία, τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για το που μπορεί να οδηγήσει ο εθνικισμός και ο απομονωτισμός», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, είπε, είναι ό,τι καλύτερο για τις δύο χώρες αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και την Ευρώπη.

«Είμαι πολύ υπερήφανος και είμαι πεπεισμένος ότι εγώ και ο Ζόραν Ζάεφ βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ