Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Η παράδοση στα Ολυμπιακός – ΑΕΚ και το σερί της Ένωσης – Όλες οι τελευταίες εξελίξεις


Οι απόψεις αθλητικών δημοσιογράφων αλλά και στατιστικά στοιχεία συγκεντρωμένα σε ένα άρθρο. Μια “ακτινογραφία” για το μεγάλο ντέρμπι στο “Γ. Καραϊσκάκης” που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων της χώρας

«Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού, κι αλλού η ζωή (το πρωτάθλημα εν προκειμένω) μας πάει» θα μπορούσαν να σιγοψιθυρίζουν οι παίκτες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ πριν από την αποψινή τους αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης»…

Αλλιώς το περίμεναν αυτό το ντέρμπι «ερυθρόλευκοι» και «κιτρινόμαυροι». Είχαν την ελπίδα ότι δέκα στροφές πριν από το φινάλε της σεζόν θα έριζαν για την κούπα του πρωταθλητή.

Η μοίρα όμως, αλλά κυρίως η κυριαρχία του ανίκητου ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, τους φέρνει αντιμέτωπους σε ένα παιχνίδι… επιβίωσης κι όχι τίτλου. Η μάχη που θα δοθεί στο Νέο Φάληρο βρίσκει τους δύο αντιπάλους σε μια δύσκολη περίοδο καθώς αντιλαμβάνονται πλέον ότι το πρωτάθλημα θα καταλήξει σε άλλη τροπαιοθήκη. Το +9 του ΠΑΟΚ από τον δεύτερο Ολυμπιακό και το +14 από την τρίτη ΑΕΚ δεν αφήνει χαραμάδα ελπίδας δεδομένου ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέρασε αλώβητος και από τα μεταξύ τους ντέρμπι.

Ως εκ τούτου, μένουν οι δυο τους (ο Ολυμπιακός με 45 βαθμούς και η ΑΕΚ με 40) για να διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία και το πολύτιμο εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και μόνο αυτό, πέραν του γοήτρου φυσικά που πάντοτε μετρά σε τέτοιες μονομαχίες, αρκεί ως κίνητρο για τη νίκη. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο φαίνεται πως το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο διότι ο χαμένος θα χάσει πολλά περισσότερα από τη δεύτερη θέση.

Και οι δύο ομάδες βρίσκονται υπό πίεση και υπό αμφισβήτηση. Ιδίως για τον Ολυμπιακό η κατάσταση είναι πολύ πιο οριακή καθώς η μετάβαση από τη θεωρία «της καλύτερης μπάλας στην Ελλάδα» στη συντριβή από τον ΠΑΟΚ την περασμένη εβδομάδα στην Τούμπα και στα τρία σερί παιχνίδια  δίχως νίκη σε Κύπελλο με τη Λαμία, στο πρωτάθλημα με τον «Δικέφαλο του Βορρά» και στο Γιουρόπα Λιγκ με τη Ντιναμό Κιέβου με οχτώ γκολ παθητικό, ήταν απότομη και εξαιρετικά επώδυνη. Κάπως έτσι, άπαντες στον ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού βρέθηκαν υπό κρίση: από τον μέχρι πριν από δέκα ημέρες… αναμορφωτή της ομάδας Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος έφτασε να παίζει το κεφάλι του στο ντέρμπι με την «Ένωση» και την Ντιναμό, μέχρι και παίκτες που προ ολίγου καιρού βρίσκονταν στο απυρόβλητο.

Ήδη ο οργανισμός του Ολυμπιακού καλείται να διαχειριστεί τη δεύτερη σερί αποτυχία στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1996-97 που άρχισε να κατακτά συνεχόμενους τίτλους. Γεγονός που δημιουργεί επιπλέον πίεση τόσο στα αποδυτήρια της ομάδας όσο και στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ. Πίεση που θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο αν δεν νικηθεί ένα ακόμη ντέρμπι που θα θέσει σε κίνδυνο το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και βεβαίως την προσδοκία υψηλότερων εσόδων συγκριτικά με το Γιουρόπα.

Σε εξίσου δύσκολη θέση πάντως βρίσκεται και η πρωταθλήτρια του 2018, ΑΕΚ, η οποία νωρίς νωρίς έμεινε πίσω στην κούρσα για να διατηρήσει τα σκήπτρα της, ενώ είχε προηγηθεί η απογοητευτική εικόνα της και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήδη, πάντως, στην «Ένωση» υπήρξε (εν μέρει) αποσυμπίεση μετά την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας και την επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ, με τον οποίο οι «κιτρινόμαυροι» τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν φύγει με τη νίκη (1-2) από το Καραϊσκάκη χάρη σε γκολ του Τσιγκρίνσκι και του Γιακουμάκη στα τελευταία λεπτά.

Παρ’ όλα αυτά, μια ήττα (ή ακόμη και ισοπαλία) στο «Καραϊσκάκης» θα θέσει οριστικά εκτός στόχων τον «Δικέφαλο» που την επόμενη σεζόν θα πρέπει να περιοριστεί στο Γιουρόπα Λιγκ και σε έσοδα κατά πολύ λιγότερα συγκριτικά με όσα κατέληξαν εφέτος στο ταμείο της ΠΑΕ.

Υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένου ότι το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ έληξε 1-1, η νίκη αποτελεί μονόδρομο καθώς εκτός των άλλων, θα δώσει προβάδισμα και σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος της σεζόν…

Article Cover

Το δεδομένο 50 ετών με τα διπλά στα ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta δύο μεγάλα ιστορικά δεδομένα και αναδεικνύει τα αποτελέσματα που «δείχνουν» στο αποψινό ντέρμπι

Για να ξεκινήσουμε από εκεί: όντως η ΑΕΚ έχει πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια.

Τα λέει όλα και μόνο το δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός δεν την έχει κερδίσει στα πέντε τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια: η ΑΕΚ έχει δύο νίκες (πρωτάθλημα και Κύπελλο) και μία ισοπαλία (πρωτάθλημα) σε τρεις αγώνες στο ΟΑΚΑ και μία νίκη (πρωτάθλημα) και μία ισοπαλία (κύπελλο) σε δύο αγώνες στο Καραϊσκάκη. Κι αν θέλουμε να το πάμε παρακάτω, στα οκτώ τελευταία μεταξύ τους ντέρμπι, η ΑΕΚ έχει πέντε νίκες, ο Ολυμπιακός μία (με αποκλεισμό όμως στο Κύπελλο) κι άλλα δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Γενικά να ξέρετε ότι η παράδοση στα παιχνίδια αυτών των δύο ομάδων, τουλάχιστον με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, έχει μία ιδιομορφία.

Υπάρχουν εποχές που ο Ολυμπιακός τα παίρνει τρένο! Για παράδειγμα, από το Μάη του 2010 έως τον Οκτώβρη του 2016 ο Ολυμπιακός είχε σε έξι πρωταθλήματα έξι νίκες με γκολ 20-1 (και μία ισοπαλία 1-1 στο Κύπελλο). Από το 2006 έως το 2009 είχε άλλες τέσσερις σερί νίκες. Από το 1990 έως το 1994 άλλες πέντε σερί νίκες! Από το 2000 έως το 2002 τρεις σερί νίκες. Κι από το 1973 έως το 1975 άλλες τρεις σερί νίκες.

Και υπάρχουν κι εποχές, λιγότερες αλλά όχι λίγες, που η ΑΕΚ φεύγει συνεχόμενες σεζόν αήττητη από το σπίτι του Ολυμπιακού. Κυρίως αναφέρομαι σε δύο τριετίες (2003-05 και 1967-69) στις οποίες έκανε δύο νίκες και μία ισοπαλία. Αλλά και σε πολύ περισσότερες περιπτώσεις που κρατούσε διετίες το αήττητο.

Η ίδια διαπίστωση γίνεται αν βάλουμε στην παράμετρο και τα παιχνίδια Κυπέλλου. Π.χ. από το 1995 έως το 2000 σε οκτώ παιχνίδια Ολυμπιακός-ΑΕΚ (τέσσερα στο πρωτάθλημα και τρία στο Κύπελλο) η ΑΕΚ έχει αρχικά δύο ισοπαλίες και ένα διπλό και μετά τρία διπλά και μία ισοπαλία, με τον Ολυμπιακό να έχει ενδιάμεσα τη μοναδική του νίκη! Τώρα, βρισκόμαστε σε μία στιγμή που η ΑΕΚ στα τρία τελευταία παιχνίδια της στο Καραϊσκάκη (ένα για το πρωτάθλημα και δυο για το Κύπελλο) έχει δύο διπλά και μία ισοπαλία!

Κάτω από αυτό το πρίσμα, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι η ΑΕΚ απόψε έχει τύχη όχι μόνο για την ισοπαλία, κυρίως γι΄ αυτήν, αλλά και για τη νίκη.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ιστορικό δεδομένο, που θεωρώ ότι έχει την ίδια η, ίσως και μεγαλύτερη βαρύτητα: εδώ και 50 πρωταθλήματα η ΑΕΚ πανηγύρισε δύο σερί διπλά επί του Ολυμπιακού μόνο στη…Ριζούπολη! Και πέρσι είχε κάνει διπλό…

Έκανε δύο σερί διπλά μία φορά πριν μισό αιώνα (3.12.1967 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-4 και 27.10.1967 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-3). Έκτοτε, η μοναδική άλλη φορά που κέρδισε δύο συνεχόμενες σεζόν τον Ολυμπιακό εκτός έδρας ήταν τη διετία που ο Ολυμπιακός είχε προσωρινή έδρα τη Ριζούπολη, εκεί δίπλα στη γειτονιά της ΑΕΚ (9.3.2003 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 και 14.3.2004 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-1).

Σε ένα σύνολο 58 αγώνων πρωταθλήματος στην Α΄ Εθνική, από το 1959 δηλαδή, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, υπήρξαν 12 ακόμη φορές (πλην της διετίας της Ριζούπολης και της διετίας 1967-68) που η ΑΕΚ έκανε διπλό και στο αμέσως επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό ποτέ δεν κέρδισε. Για την ακρίβεια ο Ολυμπιακός κέρδισε εφτά φορές (2-0, 1-0, 2-1, 4-0, 2-1, 3-0, 3-1) και άλλα πέντε παιχνίδια έληξαν ισόπαλα (0-0, 2-2, 0-0, 1-1, 1-1).

Με βάση αυτό το ιστορικό δεδομένο, δηλαδή τι επακολουθεί των διπλών της ΑΕΚ και με τελευταίο αποτέλεσμα το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 πέρσι, το αποψινό παιχνίδι είναι άσος η, ισοπαλία. Σε τι ποσοστά; Αν το πάρουμε στο σύνολο των αγώνων τους στην Α΄ Εθνική, από το 1960, τα ποσοστά είναι 60-40. Αν όμως πάρουμε τα πιο πρόσφατα, εννοώ από το 1980, τότε τα ποσοστά άσου κι ισοπαλίας είναι 40-60…

Τώρα, εάν η ΑΕΚ μπορέσει για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα και κάνει δύο συνεχόμενα διπλά εκτός από εκείνη τη διετία της Ριζούπολης, θα σημαίνει ότι θα έχει συντρίψει τις πιθανότητες. Η, απλά θα ισχύσει αυτό που λέμε ότι κάποια στιγμή όλες οι παραδόσεις σπάνε.

Να προσέξουμε ότι πρώτον και μετά τα έξι διπλά που έχει η ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο, τα αποτελέσματα που έχουν ακολουθήσει στο πρωτάθλημα είναι τέσσερις νίκες του Ολυμπιακού και δύο ισοπαλίες. Και δεύτερον ακόμη κι αν «μπλέξουμε» μαζί με τα ντέρμπι πρωταθλήματος και τα ντέρμπι Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ, τη μοναδική φορά που η ΑΕΚ είχε δύο σερί διπλά ήταν ένα στο Καραϊσκάκη (19.11.1994 0-1 στο πρωτάθλημα) κι ένα στο ΟΑΚΑ (3.1.1996 στο Κύπελλο). Ποτέ δηλαδή δύο σερί διπλά στον Πειραιά.

Για να δούμε!

Η παράδοση στα Ολυμπιακός - ΑΕΚ και το σερί της Ένωσης

Η παράδοση στα Ολυμπιακός – ΑΕΚ και το σερί της Ένωσης

Ο Ολυμπιακός έχει 19 νίκες περισσότερες στα ντέρμπι με την ΑΕΚ ως γηπεδούχος, με την Ένωση πάντως να πηγαίνει στο Φάληρο «τρέχοντας» ένα αήττητο σερί απέναντι στους ερυθρόλευκους.

Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ είναι αυτό που τραβάει όλα τα βλέμματα για την 21η αγωνιστική της Super League, με τις δύο ομάδες να μάχονται στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος για τη δεύτερη θέση.

Στα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων με τον Ολυμπιακό γηπεδούχο, οι ερυθρόλευκοι είναι αυτοί που έχουν το πάνω χέρι, μετρώντας 19 νίκες περισσότερες από τους κιτρινόμαυρους. Συγκεκριμένα σε 75 παιχνίδια με την ΑΕΚ στην έδρα του, ο Ολυμπιακός έχει επικρατήσει 39 φορές, η ΑΕΚ έχει πάρει 20 φορές το διπλό, ενώ 16 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Η ΑΕΚ, βέβαια, πηγαίνει σήμερα στο Καραϊσκάκη «τρέχοντας» ένα καλό σερί κόντρα στους ερυθρόλευκους. Η Ένωση στα πέντε τελευταία ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό ανεξαρτήτου έδρας είναι αήττητη, μετρώντας τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Συγκεκριμένα η ΑΕΚ από την ανατροπή του 3-2 την περσινή σεζόν, επικράτησε του Ολυμπιακού και στον δεύτερο γύρο στο πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη (1-2), ενώ λίγες μέρες μετά νίκησε και για το Κύπελλο με 2-1 στο ΟΑΚΑ. Επίσης υπάρχει το περσινό 0-0 στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο, και το φετινό 1-1 του πρώτου γύρου.

Η τελευταία επικράτηση του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ είναι το 0-1 στο ΟΑΚΑ τη σεζόν 2016-2017 για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Πλέον μια νίκη επί της ΑΕΚ, είναι όντως πολύ ξεχωριστός στόχος για τον Ολυμπιακό

Πλέον μια νίκη επί της ΑΕΚ, είναι όντως πολύ ξεχωριστός στόχος για τον Ολυμπιακό

Ο Τάσος Τσατάλης στο sport-fm.gr, για τις παραμέτρους που κάνουν την διαφορά για τις δύο ομάδες ενόψει του αποψινού ντέρμπι στο Φάληρο.

• Αν πάρεις το αποψινό ντέρμπι στο Φάληρο με αυστηρά βαθμολογικά κριτήρια, βλέπεις πρώτα δύο ομάδες που ξεκίνησαν με στόχο το πρωτάθλημα κι έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω πλέον.

• Για τον στόχο της δεύτερης θέσης που απομένει, νομίζω καλύτερα να είμαστε ειλικρινείς, δεν μπορεί να αποτελέσει σοβαρό κίνητρο για οποιονδήποτε από τους δύο.

• Έχουν όμως μια διαφορά οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός ως οργανισμός, ψάχνει συνεχώς κάποιον στόχο για να τον αναδείξει ως σημαντικό, επειδή κάποιες φορές είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν σώνει και ντε να πουν πως κάτι κατάφεραν.

• Επειδή είναι σαφές πως σε διοικητικό επίπεδο, ο συμβιβασμός με την έννοια της αποτυχίας για λόγους που προφανώς δεν αφορούν μόνο το ποδόσφαιρο, δεν παίζει.

• Μετά την αποτυχία να αποδείξει ο Ολυμπιακός στην Τουμπα, πως ήταν άξιος διεκδικητής του τίτλου από τον ΠΑΟΚ…

• Μετά την αποτυχία να βάλει γερές βάσεις πρόκρισης στο πρώτο ματς με την Ντιναμό, σε μια διοργάνωση που απ’ έξω – απ΄έξω μετά την μεγάλη πρόκριση επί της Μίλαν έχουν μιλήσει ακόμη και για διεκδίκηση…

• Μετά από αυτά τα δύο, μένει το αποψινό ντέρμπι με την ΑΕΚ για να προσπαθήσουν να δείξουν κάτι προς τα έξω ως επιτυχία. Μια νίκη σε ντέρμπι μετά από εννιά συνεχόμενες αποτυχημένες προσπάθειες.

• Μια νίκη επί της ΑΕΚ. Ίσως ποτέ στην ιστορία του Ολυμπιακού, ίσως με εξαίρεση την εποχή των συνεχόμενων ηττών της πρώτης εποχής Μπάγεβιτς στους «ερυθρόλευκους», μια νίκη επί της ΑΕΚ δεν φάνταζε τόσο ξεχωριστός στόχος.

• Και πως να μην είναι; Έχουμε πέντε συνεχόμενα ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με τρεις νίκες της ΑΕΚ και δυο ισοπαλίες.

• Έχουμε δύο συγκρούσεις στο κύπελλο, με την ΑΕΚ να παίρνει και τις δύο φορές την πρόκριση, με απολογισμό δύο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα.

• Έχουμε κι έναν τελικό κυπέλλου, με την ΑΕΚ πάλι πρωταθλήτρια.

• Έχουμε από την επιστροφή της ΑΕΚ στην Super League το καλοκαίρι του 2015, συνολικό απολογισμό 7-2-3 υπέρ της Ένωσης σε όλες τις διοργανώσεις.

• Πέρσι οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εκείνοι που μέσα σε τέσσερις βράδια πέταξαν τον Ολυμπιακός εκτός πρωταθλήματος κι εκτός κυπέλλου.

• Πως να μην έχει σημασία λοιπόν μετά από όλα αυτά για τον Ολυμπιακό, να πετύχει μια νίκη επί της ΑΕΚ απόψε; Πως να μην είναι πολύ ξεχωριστός στόχος;

• Για την ΑΕΚ, φυσικά και δεν μπορεί να είναι το ίδιο.

• Η ΑΕΚ από την δική της πλευρά, έχει συμβιβαστεί φέτος από νωρίς, με το γεγονός πως στο πρωτάθλημα φέτος είναι αποτυχημένη. Δεν επιχείρησε να το «μακιγιάρει», να διαστρεβλώσει την εικόνα της αποτυχίας της.

• Έχεις δύο ομάδες που χωρίς την τιμωρία της ΑΕΚ, έχουν δύο βαθμούς διαφορά στο πρωτάθλημα. Και μέχρι την προηγούμενη Κυριακή, η μία, ο Ολυμπιακός ζούσε σε ένα κλίμα ανείπωτης χαράς και ικανοποίησης. Όντας 8 βαθμούς από την κορυφή μέχρι την ισοπαλία στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ.

• Χρειάστηκε η εμφατική ήττα στην Τούμπα και το όχι καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς με την Ντιναμό για να αρχίσει να συμμαζεύεται λίγο ο Ολυμπιακός.

• Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει μια ευχέρεια στο … να κατασκευάζει «πραγματικότητες» και στα πλαίσια αυτά, όντως το αποψινό ντέρμπι έχει μεγάλη σημασία για τους «ερυθρόλευκους». Αν κερδίσουν θα μπορέσουν να επιχειρήσουν πάλι να στηρίξουν το …πανηγυρικό αφήγημα όλης της σεζόν. Με την καλύτερη μπάλα, την σούπερ ομάδα, τους εχθρούς που έβαλαν ανυπέρβλητα εμπόδια κι όλα αυτάπου ακούμε και διαβάζουμε τόσους μήνες.

• Η ΑΕΚ αν κερδίσει, απλά θα έχει κερδίσει ένα παραδοσιακά σημαντικό ματς και θα έχει δώσει μια χαρά στον κόσμο της. Δεν θα αποδείξει τίποτε, ούτε με νίκη. Γιατί έχει πλέον την ωριμότητα να αναγνωρίζει πως ό,τι ήταν να αποδείξει για την δυνατότητα της να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα περσινά πρωτεία της, το απέδειξε. Δεν θα αλλάξει αυτό με μια νίκη στο Φάληρο.

• Βέβαια αν μετά από μια τέτοια σεζόν στο πρωτάθλημα και με τιμωρία, η ΑΕΚ καταφέρει να τερματίσει πάλι πάνω από τον Ολυμπιακό, το όλο αφήγημα των «ερυθρόλευκων» για φέτος, θα καταρρεύσει απόλυτα.

• Κι αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο τους κίνητρο γι’ απόψε. Το να καταφέρουν με κάποιο τρόπο ως το τέλος, να μείνουν γαντζωμένοι στο αφήγημα.

• Καθαρά αγωνιστικά, φυσικά ο Χιμένεθ έχει καταλάβει πως έχει πολύ μεγάλη δουλειά μπροστά του, για να καταφέρει να δώσει πάλι τον χαρακτήρα του στην ομάδα. Κάτι που είναι ίσως το μόνο «φάρμακο», για τις δομικές «ασθένειες» της Ένωσης σε επίπεδο ρόστερ, που τονίζονται περισσότερο από σημαντικές απουσίες, «ήμι- απουσίες» ή την όχι καλή αγωνιστική κατάσταση κομβικών παικτών.

• Νομίζω πως το μεγαλύτερο κέρδος για την ΑΕΚ απόψε, μπορεί να είναι το να τελειώσει το ματς και να έχει τονωθεί η πίστη και του ίδιου του προπονητή και των παικτών, πως δρόμος επιστροφής υπάρχει. Και πως είναι εφικτό σιγά – σιγά να δημιουργηθεί πάλι η ομάδα – «ατσάλι», που είναι συνυφασμένη με την παρουσία στον πάγκο του Σεβιγιάνου τεχνικού.

• Αυτό δεν περνάει αναγκαστικά από το αποτέλεσμα, αλλά περνάει από την εικόνα του ματς.

• Από το πόσο διεκδικητική θα έχει φανεί η ΑΕΚ στο τέλος του 90λεπτου, πόσο θα έχει προβληματίσει τον αντίπαλο της, που έχει και μεγαλύτερο κίνητρο και πιο ξεκάθαρα πλεονεκτήματα για το αποψινό ματς και φυσικά, έχει φανεί και πιο πειστική ομάδα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Article Cover

Ευτυχώς για την ΑΕΚ, ο Χιμένεθ είναι συντηρητικός

Η παγίδα στην οποία έπεσε ο Μαρτίνς στην Τούμπα είναι ακόμα ανοιχτή και περιμένει τον Χιμένεθ να πέσει μέσα της. Ευτυχώς όμως για την ΑΕΚ, έχει συντηρητικό προπονητή. Γράφει ο Δημοσθένης Χριστόπουλος για το sdna.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ