Υεμένη: Επίθεση με πύραυλο σε φορτηγό πλοίο ανοικτά του Άντεν


Υεμένη: Η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey ανακοίνωσε πως φορτηγό πλοίο επλήγη από πύραυλο 83 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Άντεν,

Αναφορά από τον κυβερνήτη πλοίου σχετικά με περιστατικό που συνέβη περίπου 80 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού Άντεν της Υεμένης, ανακοίνωσε ότι έλαβε ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (United Kingdom Maritime Trade Operations / UKMTO) ε.

Λίγο αργότερα, η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey ανακοίνωσε πως φορτηγό πλοίο επλήγη από πύραυλο 83 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Άντεν, στην Υεμένη. Από την πυραυλική επίθεση προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, συμπλήρωσε.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και στον Ινδικό Ωκεανό. Αρχικά έλεγαν ότι στόχευαν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, συμπεριλαμβάνοντας πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον θέσεών τους στη Υεμένη από δυνάμεις των χωρών αυτών.

Οι επιθέσεις των Χούθι στην περιοχή έχουν προκαλέσει προβλήματα στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα, αναγκάζοντας πολλές εταιρείες να στέλνουν τα πλοία τους σε χρονοβόρα και πιο δαπανηρά ταξίδια γύρω από τη νότια Αφρική.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ