Έξυπνοι τρόποι για να ενισχύσετε την κοινωνικότητα των παιδιών σας


Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για το παιδί σας αν δεν θέλει να γίνει φίλος με τους συμμαθητές του. Ακολουθούν κάποιες πρακτικές προτάσεις για να αποφύγετε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση.

4 τρόποι για να βοηθήσετε το παιδί σας να γίνει φίλος με τους συμμαθητές του

Μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας το παιδί σας να αισθάνεται άνετα με τους συνομηλίκους του. Προσπαθήστε να μην το πιέσετε να κάνει κάτι πέρα από τη θέλησή του. Επίσης, όταν μιλάτε με το παιδί σας, να το βλέπετε πάντα στα μάτια. Πρέπει να δείξετε την ενσυναίσθηση και να βάλετε τον εαυτό σας στη θέση του παιδιού.

Διοργανώστε μέρες παιχνιδιού στο σπίτι σας

Είναι πολύ πιθανό ότι το παιδί σας θα αισθανθεί κίνητρο να παίξει μαζί με άλλα παιδιά στο σπίτι. Το οικείο περιβάλλον θα το κάνει να νιώσει άνετα και σίγουρα.

Προσκαλέστε μερικά παιδιά σε κοινωνικές δραστηριότητες

Εάν σκέφτεστε να κάνετε πικνίκ στο πάρκο ή σχεδιάζετε να πάτε στην πισίνα, είναι καλύτερο να προσκαλέσετε μόνο λίγα παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο, το παιδί σας δεν θα αισθάνεται εκφοβισμένο ή πιεσμένο από την ανάγκη να μιλήσει με τόσους πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα.

Μην το πιέζετε πάρα πολύ

Ο εξαναγκασμός να κάνει κάτι που δεν θέλει να κάνει δεν θα βοηθήσει. Προσπαθήστε να επιλέξετε δραστηριότητες που στο παιδί σας αρέσουν.

Να το ενθαρρύνετε να συμμετέχει σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες

Αυτές είναι οι καλές στιγμές για το παιδί σας να αλληλεπιδρά με άλλα παιδιά γύρω από την ηλικία του. Μπορεί να δοκιμάσει μαθήματα αθλητισμού, χορού ή μουσικής ή άλλες δραστηριότητες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ