Υγεία: Ποια προβλήματα μας δημιουργεί η κίνηση στον δρόμο


Καθημερινά περνάμε αρκετή ώρα την ημέρα στο αυτοκίνητο, κολλημένοι στην κίνηση. Αυτό δεν μας προκαλεί μόνο νεύρα. Επηρεάζει και την σωματική μας υγεία. Πώς;
Σύμφωνα με νέα μελέτη του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Saint Louis υπάρχουν ορισμένες σοβαρές επιπτώσεις και στην υγεία μας.
Πώς η κίνηση επηρεάζει την υγεία μας
Στρες
Η καθημερινή οδήγηση σε οδικά δίκτυα με έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση μπορεί να σας οδηγήσει σε χρόνιο στρες και κόπωση. Οι εκδηλώσεις του στρες συχνά περιλαμβάνουν προβλήματα τόσο της σωματικής όσο και ψυχικής υγείας.
Αυξημένο βάρος
Η κίνηση μπορεί επίσης να επιβραδύνει τον μεταβολικό ρυθμό ενός ατόμου. Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας ως αποτέλεσμα της οδήγησης ή των μετακινήσεων μπορεί να θέσει ένα άτομο σε μεγαλύτερο κίνδυνο για παχυσαρκία.
Αναπνευστικά προβλήματα
Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να επιφέρει επιπτώσεις που ξεκινούν από πόνο στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή μέχρι διάφορες αναπνευστικές παθήσεις. Μπορεί επίσης να επιδεινώσει προϋπάρχουσες παθήσεις όπως το άσθμα και η πνευμονία.
Υψηλότερος κίνδυνος για την καρδιαγγειακή υγεία
Το μποτιλιάρισμα έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί υψηλότερη αρτηριακή πίεση και φλεγμονή των αρτηριών. Η μακροχρόνια έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση έχει επίσης συνδεθεί με πιο σοβαρές καταστάσεις όπως καρδιακές προσβολές και ακόμη και εγκεφαλικά επεισόδια.
Στέρηση ύπνου
Ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου. Η χρόνια στέρηση ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια παραγωγικότητας, αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Υψηλότερος κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη
Ο χαμηλότερος μεταβολικός ρυθμός λόγω της αδράνειας στην κυκλοφορία μπορεί επίσης να θέσει ένα άτομο σε κίνδυνο για διαβήτη.
 Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ