Ηλεία: Ο Άρειος Πάγος ερευνά γιατί o 37χρονος ήταν ελεύθερος


Ηλεία: Νέα εξέλιξη στην σοκαριστική και ανατριχιαστική υπόθεση απόπειρας βιασμού και δολοφονίας της 11χρονης στον Πύργο με παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Υπό πειθαρχικό έλεγχο θα περάσουν οι δικαστές που μετείχαν στη σύνθεση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ζακύνθου, το οποίο το είχε καταδικάσει μεν για βιασμό ανηλίκου τον 37χρονο, που σκότωσε την 11χρονη στον Πύργο, το 2020 σε 9 χρόνια κάθειρξη, όμως τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα ζήτησε την πρωτόδικη απόφαση από την οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει ότι ο 37χρονος δεν εξέτισε την ποινή του, αφού στην έφεση χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη.

Η ποινή που είχε επιβληθεί στον 37χρονο ήταν 9 έτη κάθειρξης το 2020 για βιασμό 14χρονης ανήλικης, αλλά το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην ποινή του αφήνοντας τον ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσε πως δεν υπήρχε ιδιαίτερη αιτιολογία για την αναστολή στην έκτιση της ποινής του 37χρονου μέχρι να δικαστεί από το εφετείο.

Η ανώτατη δικαστική λειτουργός ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου. Σημειώνεται ότι οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Το εφετείο του 37χρονου είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη αναβλήθηκε επειδή δεν είχε δικηγόρο. Το δικαστήριο του διόρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η υπόθεση έλαβε δεύτερη αναβολή αφού συνέπεσε με τη δικηγορική αποχή και δόθηκε δικάσιμος για τι 2025.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ