Πάρε ένα χαρτί και ξεκίνα να κάνεις μουτζούρες ΤΩΡΑ!


Θέλουμε να σε γυρίσουμε λίγο πίσω στο Δημοτικό… Τότε που έκανες μουτζούρες όπου βρεις από βαρεμάρα, για να μην σε πάρει ο ύπνος, γιατί κάπου αλλού είχες το νου σου. Ξεκίνα αυτό το παλιό σου «χόμπι» και τώρα που μεγάλωσες. Τι λένε οι έρευνες για τις μουτζούρες;

Λοιπόν, ήρθε η ώρα… Πάρε ένα χαρτί, ένα στυλό ή μολύβι και ξεκίνα τις μουτζούρες… Γιατί; Τι λένε οι έρευνες για τις μουτζούρες; Αν δεν έχεις κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ, τότε χρειάζεσαι κάτι να σου δώσει λίγη ενέργεια και γρήγορα. Χρειάζεσαι κάτι για να σε ξυπνήσει, όταν εκεί γύρω στις 3 το μεσημέρι σε πιάνει μια…. υπνηλία κι ενώ βρίσκεσαι στη δουλειά!

Ξεκίνα να κάνεις μουτζούρες χωρίς σκοπό και νόημα. Αυτό που έκανες ως παιδί και μερικές φορές σε έβαζε σε μπελάδες, τώρα θα σε κρατήσει ξύπνιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, έρευνες έχουν δείξει πως οι μουτζούρες είναι μια μορφή τέχνης, ενισχύουν την δημιουργικότητα και την φαντασία σου, σε βοηθούν να νιώθεις πιο ενθουσιασμένος και παραγωγικός όλη μέρα.

Και για μας λειτουργεί. Όταν νιώθεις ότι τα μάτια σου κλείνουν, όταν πρέπει να σκεφτείς μια ιδέα αλλά δεν σου έρχεται κάτι στο μυαλό, τότε σταμάτα ό,τι κάνεις για λίγο και ξεκίνα τις μουτζούρες. Φύγε από το laptop, σταμάτα να σκέφτεσαι αυτό που σε απασχολεί και η ιδέα θα σου έρθει από μόνη της.

Μια ακόμη έρευνα, έχει αποδείξει πως άτομα που μουτζούρωναν την ώρα που άκουγαν ένα βαρετό τηλεφωνικό μήνυμα, θυμούνταν 29% περισσότερες πληροφορίες από όσους απλώς άκουγαν την κασέτα.

Παράλληλα, αν νιώθεις πολύ νυσταγμένος μπορείς να κάνεις μουτζούρες ενώ ακούς το αγαπημένο σου τραγούδι. Η μουσική πάντα μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα και μια έρευνα απ΄το Πανεπιστήμιο στο Missouri το έχει αποδείξει.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι η αισιόδοξη μουσική μπορεί να επηρεάσει θετικά τη διάθεσή μας γι΄αυτό πάντα θα πρέπει να έχεις μια ανάλογη playlist έτοιμη για να πατήσεις το play κάθε φορά που το χρειάζεσαι.

Μουτζούρες και μουσική είναι ο καλύτερος συνδυασμός όταν τα μάτια σου αρχίζουν να κλείνουν και ο καφές δεν σε «πιάνει»!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ