Πανελλαδικές εξετάσεις: Χωρίς βαθμό απολυτηρίου στα ΑΕΙ – Όλες οι αλλαγές

Δεν θα μετράει η βαθμολογία στο νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο βαθμός του απολυτηρίου δεν θα προσμετράται τελικά κατά 10% στις συνολικές μονάδες των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ. Αυτό ήδη έχει δεχτεί πολλές αντιδράσεις, κυρίως από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό στην πράξη, ιδίως σε σχολές υψηλής ζήτησης.

Αντίθετα, η ελεύθερη πρόσβαση των υποψηφίων φαντάζει πρακτικά εφικτή σε τμήματα εξαιρετικά χαμηλής ζήτησης, όπου ο βαθμός εισαγωγής κινείται κάτω από τις 9.000 μόρια.

Την ίδια στιγμή, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται υποχρεωτικά σε τέσσερα μαθήματα, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα να εξεταστούν σε ένα επιπλέον, για να διεκδικήσουν θέσεις σε σχολές και ενός δεύτερου επιστημονικού πεδίου.

Παραμένουν εξεταζόμενα μαθήματα τα αρχαία, η ιστορία, η φυσική, η χημεία, η βιολογία, τα μαθηματικά, οι αρχές οικονομικής θεωρίας και η πληροφορική, όμως τα λατινικά θα αντικατασταθούν από την κοινωνιολογία, ενώ η λογοτεχνία θα εξετάζεται μαζί με τα νέα ελληνικά, όπου η εξέταση θα γίνεται σε άγνωστο κείμενο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, σε ένα σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια παραπλήσιο του ισχύοντος καταλήγει το υπουργείο Παιδείας, καθώς η κυβέρνηση φέρεται να εγκαταλείπει τις όποιες σκέψεις για ριζοσπαστικές αλλαγές, υπό την ανησυχία των αντιδράσεων και της αναστάτωσης, στην τελική ευθεία μάλιστα προς τις εκλογές.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here