Χρήσιμα tips με παγάκια για την καθαριότητα του σπιτιού

Ένα πράγμα που βρίσκεται σε κάθε κατάψυξη είναι τα παγάκια και το χειμώνα και το καλοκαίρι. Εκτός από το να τα βάλουμε στο ρόφημα ή το ποτό μας, υπάρχουν εναλλακτικές χρήσεις που πιθανόν δεν είχατε σκεφτεί. Τα παγάκια μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα στις δουλειές του σπιτιού και όχι μόνο!

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε… 

Βγάλτε τς τσίχλες
Τα παγάκια είναι η λύση αν έχει κολλήσει τσίχλα στο αγαπημένο σας ρούχο ή οπουδήποτε αλλού. Βάλτε πάνω της ένα παγάκι, αφήστε το για λίγο και μετά θα φύγει πανεύκολα!

Ποτίστε τα λουλούδια σας!
Αντί για νερό, ρίξτε μερικά παγάκια στις γλάστρες σας. Δείξτε προσοχή όμως ώστε τα παγάκια σας να μην ακουμπήσουν τις ρίζες τους, γιατί ο πάγος μπορεί να τα καταστρέψει.

Παγάκια για το μαγείρεμα!
Ένα μόνο παγάκι μπορεί να κάνει τις σάλτσες σας πιο ελαφριές. Αν λοιπόν νομίζετε ότι το έχετε παρακάνει με κάποιο υλικό, ρίξτε ένα παγάκι και ανακατέψτε!

Το κόλπο με τα παγάκια για να ξεβουλώσετε άμεσα το νεροχύτη σας

Αν ο νιπτήρας γίνεται κάποιες φορές μια μικρή λίμνη, δεν χρειάζεται να καταφεύγετε πάντα στη λύση των χημικών προϊόντων.

Υπάρχουν κόλπα και έξυπνοι τρόποι να λύσετε το πρόβλημα με πράγματα που έχετε στην κουζίνα σας. Δείτε για παράδειγμα πώς μπορείτε να ξεβουλώσετε το νιπτήρα σας με παγάκια…

Θα χρειαστείτε 2 φλιτζάνια με πάγο, χοντρό θαλασσινό αλάτι, χλιαρό-κρύο νερό.

Αρχικά γεμίστε το σημείο που βρίσκεται το σιφόνι σας με παγάκια και καλύψτε το εντελώς ώστε να μην φαίνεται. Ρίξτε πάνω στα παγάκια αρκετό χοντρό θαλασσινό αλάτι και ύστερα αφήστε τη βρύση να τρέξει με κρύο νερό. Μην την κλείσετε καθόλου μέχρι να λιώσουν τα παγάκια και να εξαφανιστεί κάθε τους ίχνος. Ο νεροχύτης σας είναι έτοιμος! Πώς; Το αλάτι με αυτό τον τρόπο, θα κυλήσει μέσα στον αγωγό της κουζίνας σας και θα διώξει λίπη και βρωμιές ξεβουλώνοντάς τον.

Πώς να νικήσετε με φυσικό τρόπο τις μυρωδιές στο νεροχύτη

Ένα από τα συχνά προβλήματα στην καθαριότητα της κουζίνας είναι οι μυρωδιές στο νεροχύτη.

Αρκετά συχνά αναδύονται από το σιφόνι άσχημες οσμές και δυσκολευόμαστε να τις απομακρύνουμε.

Δείτε μερικές φυσικές λύσεις…

  1. Ρίξτε στο σιφόνι της κουζίνας τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και αφήστε την να δράσει για λίγα λεπτά. Έπειτα ρίξτε μια κούπα λευκό ξίδι και μετά από λίγο ανοίξτε  τη βρύση να τρέξει δροσερό νερό.
    2. Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε μερικά παγάκια πάνω στο σιφόνι και έπειτα να ρίξετε λίγο χοντρό αλάτι. Ανοίξτε τη βρύση και αφήστε το δροσερό νερό να τρέξει για περίπου 2-3 λεπτά. Για έξτρα φυσική μυρωδιά κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τοποθετήστε το μισό στο σιφόνι του νεροχύτη. Ανοίξτε τη βρύση και αφήστε το χλιαρό νερό να τρέξει για λίγα λεπτά.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ