Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον Απόστολο Λύτρα – Πειθαρχική έρευνα για ανακρίτρια και εισαγγελέα που τον άφησαν ελεύθερο


Κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της ανακρίτριας και του εισαγγελέα που γνωμοδότησαν υπέρ του να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, παρήγγειλαν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, και η εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει την σύζυγό του, μετά την απολογία του.

Τού επιβλήθηκαν επίσης οι όροι της υποχρέωσης μετοίκησης από το σπίτι όπου διαμένει με την σύζυγό του και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, ο Απόστολος Λύτρας ζήτησε συγγνώμη από την σύζυγο και τις κόρες του. Ο ποινικολόγος έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, εκφράζοντας «μεταμέλεια γι’ αυτήν την αδιανόητη πράξη». Όπως είπε, ενώπιον της ανακρίτριας ομολόγησε την πράξη του και «ζήτησα συγγνώμη από τη σύζυγό μου, που την υπεραγαπάω, από τις κόρες μου και από όλους».

Ο ποινικολόγος ανέφερε πως σκοπεύει να αναζητήσει τις ψυχολογικές αιτίες της πράξης του, καθώς και «τρόπους να θεραπευτώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια μετέβη χθες, Κυριακή 16 Ιουνίου, στον χώρο του θύματος και έλαβε κατάθεση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σύζυγος του ποινικολόγου φέρεται να επιβεβαίωσε στη δικαστική λειτουργό ότι τα τραύματα που φέρει δεν οφείλονται σε πτώση της από τη σκάλα, αλλά σε ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της.

Φέρεται, επίσης, να είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε βία από τον συνάδελφο και σύζυγό της και πως ποτέ στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει κάτι μεταξύ τους.

Η κατάθεση της νυν συζύγου του ποινικολόγου, όπως και η κατάθεση της πρώην συζύγου, η οποία είχε προβεί στο παρελθόν σε καταγγελία, αλλά στο ακροατήριο είχε ανακαλέσει, φαίνεται να έπαιξαν ρόλο στην απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.Στην ιατροδικαστική υπηρεσία η σύζυγός του

Στο μεταξύ, την πόρτα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών πέρασε νωρίτερα σήμερα (Δευτέρα, 17/6) η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, η οποία έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον γνωστό ποινικολόγο το βράδυ του Σαββάτου, όπως ομολόγησε και ο ίδιος.

Είχε προηγηθεί σχετική παραγγελία από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, ώστε η σύζυγος του ποινικολόγου να εξεταστεί από τον ιατροδικαστή υπηρεσίας και να καταγραφούν τα τραύματα που φέρει στο σώμα της.

Η 37χρονη, δικηγόρος και η ίδια, μετέβη στην ιατροδικαστική υπηρεσία με συμβατικό αυτοκίνητο. Ήταν ντυμένη στα μαύρα, φορούσε γυαλιά, ενώ, είχε δεμένο με γάζες το δεξί της χέρι και το ένα της δάχτυλο είχε νάρθηκα, σύμφωνα με το Star.
Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ