Απόστολος Λύτρας: Σοκάρει η περιγραφή της Σοφίας Πολυζογωπούλου για τον ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της


Η Σοφία Πολυζογωπούλου περιέγραψε με συγκλονιστικές λεπτομέρειες την επίθεση που δέχθηκε από τον σύζυγό της, ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό.

Ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος μετά από απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, η οποία όμως θα επανεξεταστεί λόγω παρέμβασης του Αρείου Πάγου. Παράλληλα, ο γνωστός ποινικολόγος αντιμετωπίζει ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες, καθώς ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός άσκησε πειθαρχική δίωξη για παράβαση ποινικού νόμου.



Σοκαριστική κατάθεση της 37χρονης δικηγόρου

Η 37χρονη δικηγόρος μίλησε στο Star για την τραυματική της εμπειρία, δηλώνοντας: «Είμαι χάλια σωματικά και ψυχικά. Προσπαθώ να διαφυλάξω τη σωματική και φυσική μου υγεία. Τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους. Δεν είμαι καλά, πώς να είμαι καλά; Δε γινόταν άλλο».

Στην κατάθεσή της, η Σοφία Πολυζογωπούλου ανέφερε ότι ήταν αποφασισμένη να καταγγείλει τον σύζυγό της για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, γι’ αυτό και μίλησε στους γιατρούς και την αστυνομία. Περιέγραψε πως στην είσοδο της Ευρωκλινικής ενημέρωσε αμέσως τον γιατρό και τη νοσοκόμα ότι ο σύζυγός της την είχε χτυπήσει και εξέφρασε τον φόβο της για την ασφάλειά της. Η αστυνομία κλήθηκε αμέσως από το ιατρικό προσωπικό.

Το χρονικό του ξυλοδαρμού

Η επίθεση ξεκίνησε μετά από καβγά σε μαγαζί της Βουλιαγμένης, όπου ο Απόστολος Λύτρας της έριξε γροθιά στο πρόσωπο μόλις μπήκαν στο αυτοκίνητο. «Άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε ένα απόμερο μέρος με χτύπησε στο πρόσωπο με γροθιές. Μου είχε πάρει το κινητό, η πόρτα ήταν κλειδωμένη και ένιωθα ότι πνίγομαι από τα αίματα», κατέθεσε η σύζυγός του.

Προσπάθειες διαφυγής

Η 37χρονη περιέγραψε πως όταν έφτασαν στο σπίτι, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το «κουμπί πανικού» που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και την αστυνομία, αλλά ο σύζυγός της το πήρε και συνέχισε να κρατά το κινητό της. Τελικά πείστηκε να την πάει στο νοσοκομείο, όταν η ίδια τον διαβεβαίωσε ότι θα πει ψέματα στους γιατρούς ισχυριζόμενη ότι έπεσε από τις σκάλες.



Η υπόθεση παρακολουθείται στενά από τις αρχές, με την ελπίδα ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τη Σοφία Πολυζογωπούλου. Η Δικηγορική Εταιρεία Αθηνών (ΔΣΑ) αναμένεται να αποφασίσει για τις πειθαρχικές κυρώσεις που θα επιβληθούν στον Απόστολο Λύτρα, ενώ η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης παραμένει σε εκκρεμότητα.



Ποια είναι η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι μάχιμη δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω, απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα Κοινωνιολογίας του Δικαίου.

Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων Ελλάδος και της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, αλλά και επιστημονικός συνεργάτης στον Επιστημονικό Όμιλο Νέων Πολιτικών Επιστημόνων. Και φυσικά έχει ασχοληθεί και με τα κοινά στον τόπο της, την Αμαλιάδα.

Η 37χρονη δικηγόρος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν τη βία και έχει ασχοληθεί με την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών και παιδιών και με την παραβατικότητα ανηλίκων και είναι νομικός σύμβουλος στη Στέγη Κακοποιημένων Γυναικών.

Ο Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου έχουν μαζί μια κόρη, τη Δανάη, ενώ ο ποινικολόγος έχει και δυο μεγαλύτερες κόρες από τον προηγούμενο γάμο του.

Σε κοινή συνέντευξη του ζευγαριού στο Mega Καλημέρα, η Σοφία Πολυζωγοπούλου είχε μιλήσει για τη Νομική αλλά και για τη σχέση της με τον γνωστό ποινικολόγο. «Φόβο δεν ένιωσα ποτέ. Αν χειρίζεσαι τις υποθέσεις με αρτιότητα, ευσυνειδησία και είσαι ειλικρινής απέναντι στους εντολείς σου, δεν υπάρχει λόγος να αισθανθείς φόβο. Πολλές φορές κάποιοι συγχέουν τον δικηγόρο με τον κατηγορούμενο που εκπροσωπεί και υπάρχουν αντιδράσεις, όμως αν αυτές οι αντιδράσεις με φόβιζαν η με πτοούσαν δεν θα έκανα για αυτό το επάγγελμα», είχε σημειώσει η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

«Γνωριστήκαμε μέσω κοινών γνωστών και δεν αργήσαμε να κάνουμε οικογένεια με ένα παιδί. Έχω 2 παιδιά από τον προηγούμενο γάμο μου. Τι θα μπορούσε να πει η γυναίκα μου, ότι είμαι εγωιστής; Ότι εκνευρίζομαι εύκολα. Τη σύζυγό μου τη Σοφία τη θαυμάζω, είναι πάνω στην οικογένεια και το παιδί της και στηρίζει έμενα. Όταν διαφωνούμε σε κάτι, μη λέμε ψέματα, βγαίνει ο δικηγόρος από μέσα μας», έχει πει ο Απόστολος Λύτρας σε κοινή συνέντευξη που είχε δώσει με την Σοφία Πολυζωγοπούλου, ενώ από πλευράς της η γυναίκα του είχε αναφέρει πως «Είναι ένας άνθρωπος ευφυής και ευαίσθητος, εξαιρετικός σύζυγος και κάλος μπαμπάς. Διαφωνούμε για άπλα και καθημερινά πράγματα και είναι μαραθώνιες οι συζητήσεις μας».

Απόστολος Λύτρας: Τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας για τον συνάδελφό του

«‘Ήταν υποχρεωτικό να αφεθεί ελεύθερος», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με θύτη τον Απόστολο Λύτρα, εξηγώντας πως πρόκειται για πλημμέλημα και όχι κακούργημα.

«Ήταν υπερβολική η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε εις βάρος του, η ενέργεια ήταν απαράδεκτη και την παραδέχτηκε και ο ίδιος, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης και δεν είναι ένα τυχαίο παιδί. Παραδέχτηκε την πράξη, ενώ θα μπορούσε να επιμείνει στην αρχική του θέση», σχολίασε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας για τον Απόστολο Λύτρα και τόνισε ότι στην υπόθεση «αναδείχθηκαν δύο πολύ σοβαρά νομικά θέματα».

«Είναι απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του. Αυτά τα χτυπήματα δεν είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη, είναι πλημμέλημα, όχι κακούργημα», σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας και είπε ότι, «αυτά τα χτυπήματα δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη είναι αυτά που του προκαλούν αναπηρία ή ακρωτηριασμό ή να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει το μέλος του το θύμα». Και τόνισε πως, «έπρεπε να του επιβληθεί δίωξη για επικίνδυνη βλάβη και για ενδοοικογενειακή βία, τα οποία δεν δικαιολογούν προσωρινή κράτηση».

Εξήγησε επίσης ότι, αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν είναι ύποπτος τέλεσης της πράξης, ούτε ύποπτος φυγής. «Κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντα», είπε αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό της συζύγου του Απόστολου Λύτρα από τον ίδιο και επανέλαβε πως, «όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά».

«Δεν είπε κανείς ποτέ ότι πρέπει να του δώσουμε βραβείο γι’ αυτό που έκανε, ο άνθρωπος αυτός έχει καταστραφεί γιατί διέλυσε την οικογένειά του» συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας για τον Απόστολο Λύτρα. «Θα ήταν σκάνδαλο αν είχε προφυλακιστεί» τόνισε ο ποινικολόγος.



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ