Πτώση στις πωλήσεις βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων


Οι πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 5,6% τον Μάιο, φτάνοντας τις 323.551 μονάδες. Οι μεγαλύτερες μειώσεις σημειώθηκαν στη Γαλλία (-20,3%) και στην Ισπανία (-1,8%), ενώ η Ιταλία και η Γερμανία σημείωσαν μικρές αυξήσεις 4,1% και 2,1% αντίστοιχα. Το μερίδιο αγοράς των βενζινοκίνητων μειώθηκε από 36,5% σε 35,5%.

Πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα

Οι πωλήσεις πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων σημείωσαν ακόμη πιο απότομη πτώση, μειωμένες κατά 11,4% στις 118.733 μονάδες, αντιπροσωπεύοντας το 13% της αγοράς. Σημαντικές μειώσεις καταγράφηκαν στην Ιταλία (-30,5%), στη Γαλλία (-24,8%) και στην Ισπανία (-15,4%), ενώ η Γερμανία παρουσίασε αύξηση 3,2%.

Να υπογραμμισθεί πως η αγορά αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζει έντονες μεταβολές, με τις πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων να αυξάνονται, ενώ τα παραδοσιακά βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα σημειώνουν πτώση. Οι μεγάλες αγορές όπως η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία επηρεάζουν σημαντικά τη συνολική τάση, με την Ισπανία να παραμένει η μόνη μεγάλη αγορά που σημειώνει σταθερή ανάπτυξη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ