Χειροπέδες σε δύο άτομα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.


Στη σύλληψη ακόμη δύο ατόμων προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο πλαίσιο της επιχείρησής της για οργάνωση που σχετίζεται με διάφορα χτυπήματα κάποια από τα οποία είχε αναλάβει η «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Ποιοι είναι οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 52χρονος ήταν έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού για ναρκωτικά και ληστείες και εκεί φέρεται να γνώρισε μέλος της οργάνωσης και να ενεπλάκη στη δράση της.

Ο 40χρονος φέρεται να είχε εμπλοκή στο χτύπημα στην τράπεζα των Πετραλώνων, ενώ είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για ναρκωτικά.

Οι υποθέσεις που είχε εμπλακεί η οργάνωση

Τότε, στις 27 Φεβρουαρίου, η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε στο σχετικό δελτίο τύπου ότι μέχρι τότε είχαν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις:

  • αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12/02/2024,
  • έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25/1/2024,
  • έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13/11/2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται κατασκευαστική εταιρεία,
  • ρίψη χειροβομβίδας την 08/07/2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι
  • ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24/06/2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες τους, παρουσία δικαστικών λειτουργών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ