Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός: Η τελευταία “ζαριά” για τετράδα


Το… τελευταίο του χαρτί για να μπει στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague παίζει πιθανόταται απόψε ο Ολυμπιακός στην έδρα της Αναντολού Εφές (19:30, NewsIt.gr, NOVASPORTS 2HD).

Οι όποιες ελπίδες του Ολυμπιακού για την κατάκτηση της 4ης θέσης που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, περνούν από το “Σινάν Ερντέμ” και την -4η αυτή τη στιγμή στο βαθμολογικό πίνακα της Euroleague– Αναντολού Εφές

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει απομακρυνθεί ήδη κατά 2 νίκες από τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι θα βρεθούν στην Τουρκία χωρίς τον αρχηγό τους, Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ολυμπιακός θέλει, λοιπόν, νίκη, έστω και με έναν πόντο απέναντι στην Εφές, ενώ σε περίπτωση ήττας θα κληθεί να… προστατεύσει το +7, με το οποίο νίκησε την τουρκική ομάδα στο ΣΕΦ (88-81) στην 12η αγωνιστική.

«Μαζεύτηκαν» ντέρμπι! Δυο μάχες «αιωνίων» την ίδια ημέρα

Ο Ντέιβιντ Μπλατ και οι παίκτες του δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται πως το αρνητικό σερί της ομάδας θα διευρυνθεί σε 4-0 (διαδοχικές ήττες από Φενέρμπαχτσε, Μπαρτσελόνα και Μακάμπι).

Οι “ερυθρόλευκοι” εφτασαν στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Τετάρτης, έπειτα από ταλαιπωρία με αναμονή στην Αθήνα, λόγω της πυκνής ομίχλης και χωρίς τους Βασίλη Σπανούλη και Δημήτρη Αγραβάνη. Ντεμπούτο στην Euroleague θα κάνει ο Μπριαντέ Γουέμπερ, που πήρε όμως το… αγωνιστικό του βάπτισμα μέσα στο ΟΑΚΑ, στον ημιτελικό Κυπέλλου που δεν ολοκληρώθηκε.

Ολυμπιακός και Αναντολού Εφές έχουν τεθεί αντιμέτωποι 41 φορές στο παρελθόν, με την ελληνική ομάδα να μετράει 24 νίκες και αυτήν του Αταμάν 17. Στα 19 παιχνίδια που έχουν γίνει επί τουρκικού εδάφους, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν κάνει 9 “διπλά” και έχουν ηττηθεί 10 φορές.

Το τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για απόψε και διαιτητές του αγώνα έχουν οριστεί οι Νταμίρ Γιαβόρ (Κροατία), Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία) και Γιούργκις Λαουριναβίτσιους (Λιθουανία).Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Euroleague

Πέμπτη, 21/2

Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 19:30

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Γκραν Κανάρια (Ισπανία)

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

Παρασκευή, 22/2

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Κίμκι (Ρωσία) 21:00

Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)Η βαθμολογία

Φενερμπαχτσέ 19-3

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 17-5

Ρεάλ Μαδρίτης 17-5

Αναντολού Εφές 14-8

Μπαρτσελόνα 13-9

Ολυμπιακός 12-10

Μπάγερν Μονάχου 11-11

Μπασκόνια 11-11

Αρμάνι Μιλάνο 11-11

Μακάμπι Τελ Αβίβ 10-12

Κίμκι 9-13

Παναθηναϊκός 9-13

Ζαλγκίρις Κάουνας 8-14

Γκραν Κανάρια 6-16

Μπούντουτσνοστ 6-16

Νταρουσαφάκα 3-19


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ