7 τρόποι για να κάνεις περισσότερη οικονομία στην καθημερινότητά σου

Βομβαρδίζεσαι καθημερινά από promo codes σε email, sponsored στο Instagram, βιτρίνες και προτάσεις που αφορούν εξόδους. Πόσο εύκολο είναι να κρατήσεις τα χρήματα στο πορτοφόλι σου και την πιστωτική σου εντός ορίου;

Κι όμως, μπορείς να κάνεις οικονομία και να μειώσεις τα έξοδά σου με μερικούς δοκιμασμένους τρόπους. Αρκεί να οργανωθείς και να αλλάξεις μερικές από τις συνήθειές σου.

Δημιούργησε έναν ξεχωριστό λογαριασμό αποταμίευσης από τη μισθοδοσία. Αν χρησιμοποιείς έναν τραπεζικό λογαριασμό, είναι πιθανό να μπαίνεις στον πειρασμό και να σπαταλάς τα χρήματα που υπάρχουν. Φτιάξε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό για να μην ξοδεύεις τις οικονομίες σου.

Διάκοψε τυχόν παρωχημένες συνδρομές. Οι αυτόματες πληρωμές μπορεί να σου “λύνουν” τα χέρια αλλά και να σε δυσκολεύουν. Μην διστάσεις να διακόψεις τη συνδρομή στο γυμναστήριο ή σε οτιδήποτε άλλο δεν χρησιμοποιείς.

Δοκίμασε ένα detox χρημάτων. Ρίξε μια ματιά στο ημερολόγιό σου και σημείωσε μερικές ημέρες κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας που δεν θα ξοδέψεις χρήματα. Μόλις το καταφέρεις, μπορείς να δεσμευτείς και να δοκιμάσεις μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.

Μην ξεχνάς ότι μπορείς να πεις “όχι”. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που σου απορροφούν χρήματα και είναι εύκολο να απορριφθούν.

Φάε και πιες στο σπίτι. Ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή για να φτιάξεις λαχταριστές σούπες και άλλες εύκολες συνταγές, οι οποίες θα σου βγάλουν παραπάνω από μία μερίδα. Μείωσε τις περιττές δαπάνες, επιλέγοντας να μαγειρέψεις σπίτι και να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί.

Προετοίμασε τα γεύματα για την εβδομάδα. Η έλλειψη οργάνωσης μπορεί να συμβάλει σε πολλές περιττές δαπάνες για τις καθημερινές σου ανάγκες σε φαγητό. Αρκούν 10 λεπτά για να προγραμματίσεις το μενού της εβδομάδας και να γλιτώσεις από delivery και φαγητό σε εστιατόρια.

Σημείωσε τα δρώμενα με ελεύθερη είσοδο. Οργανώσου και απόλαυσε τις εξόδους σου, χωρίς περιττά έξοδα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here