Πάτρα: Αρχές Μαΐου ολοκληρώνεται η επέκταση του Προαστιακού έως την Κάτω Αχαΐα

Στις αρχές Μαΐου αναμένεται να είναι έτοιμο, το έργο της επέκτασης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου της Πάτρας έως την Κάτω Αχαΐα.

Αυτή ήταν η δέσμευση που δόθηκε από τον ΟΣΕ σήμερα Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 στην διάρκεια συνάντησης εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοχάρη και στελεχών του Οργανισμού καθώς και στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας.

Μέσα στον Μάρτιο θα ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές λειτουργίες των Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων.

Ηδη έχει ολοκληρωθεί το πρώτο υποέργο που αφορούσε στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής από τον Σταθμό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, με παράλληλη διαμόρφωση -αναβάθμιση των αποβάθρων σε ενδιάμεσους σταθμούς στη διαδρομή Σταθμός ΟΣΕ Άγιος Ανδρέας – Ανθείας – Άγιος Γεώργιος (Ιτιές) – Παραλία Πατρών 25ης Μαρτίου – Τσαούση – Μιντιλόγλι – Βραχνέικα – Τσουκαλέικα – Αλισσός και Κάτω Αχαΐα.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 5,3 εκατομμυρίων ευρώ και το δεύτερο υποέργο του αφορά στην «προμήθεια και εγκατάσταση νέων αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων (ΑΣΙΔ) και αποκατάσταση λειτουργίας υφισταμένων».

Επαναλειτουργία γραμμής Πατρών –Πύργου

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Πατρών-Πύργου, προϋπολογισμού 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Για το έργο, όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει ωριμότητα και σύντομα δρομολογούνται όλες οι διαδικασίες για την ένταξη του στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Οι πόροι που θα προέλθουν από κάθε Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα είναι της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το patrastimes.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ