Κωμική απάτη στην Κίνα με ψεύτικες συγκρούσεις (+video)


«Πενία τέχνας κατεργάζεται» λέει ο λαός, με τους Κινέζους να πηγαίνουν το ανωτέρω ρητό σε άλλο επίπεδο. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να γίνουν ρεζίλι στις dashcams.

Ολοένα περισσότεροι Κινέζοι πολίτες εφαρμόζουν αυτό που οι τοπικές αρχές ονομάζουν απλά «απάτη πεζών». Σύμφωνα με αυτή την μέθοδο, ο άνθρωπος πέφτει ή ξαπλώνει μπροστά από το διερχόμενο αυτοκίνητο και προσποιείται ότι τον χτύπησε. Η περιγραφή θα σας θυμίζει την «πατέντα» που εφαρμόζουν επιτήδειοι στην χώρα μας, προκειμένου να ακινητοποιήσουν το όχημα που τους ενδιαφέρει και στην συνέχεια να επιτεθούν οι συνεργάτες τους στον οδηγό ώστε να τον ληστέψουν. Στην Κίνα, ωστόσο, απώτερος σκοπός είναι άλλος: η ασφάλεια. Οι θεατρίνοι προσδοκούν στην επιδίκαση αποζημιώσεων από την υποτιθέμενη σύγκρουση, με τα αποτελέσματα να προσφέρουν κύματα γέλωτα.

Το εντυπωσιακό είναι πως ελάχιστοι παίρνουν το ρίσκο να βγουν μπροστά από το όχημα. Η συντριπτική πλειοψηφία συνήθως ξαπλώνει, σε απόσταση ασφαλείας μάλιστα, και περιμένουν να τους προσεγγίσει ο οδηγός ώστε να αρχίσει το θέατρο του παραλόγου. Κάποιοι αμφιβόλου νοημοσύνης δε, το κάνουν ακόμα και σε περιπολικά! Ιδιαίτερης μνείας χρήζει ο νεαρός που «συγκρούεται» μόνος του  και επανειλημμένα με ένα σταματημένο λεωφορείο, μέχρι να τον μαζέψουν οι αστυνομικοί!

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι κάμερες καταγραφής να εκθέτουν την γελοιότητα των πράξεων τους, τα «θύματα» δεν μπορούν να πείσουν κανέναν από την στιγμή που δεν υπάρχει το παραμικρό ίχνος ζημιάς στο αυτοκίνητο ή τραυματισμού πάνω τους.

Accident scam China compilation

Accident scams are a real problem in China!

Δημοσιεύτηκε από VT στις Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ