Σοκάρει η αποκάλυψη νευρολόγου: «Βλέπουμε το μέλλον στα όνειρά μας»

Αυτό που μας έλεγαν οι γιαγιάδες μας, τώρα έχει και επιστημονική εξήγηση.

Η Τζούλια Μόσμπριτζ, κατάφερε να δικαιώσει δοξασίες αιώνων (τουλάχιστον στην Ελλάδα) καθώς εξήγησε με ποιον τρόπο ακριβώς, το όνειρο που είδαμε στον ύπνο μας, μας δείχνει το μέλλον!

Η Βρετανίδα νευρολόγος, πέρασε τα τελευταία 15 χρόνια, ερευνώντας το φαινόμενο της πρόγνωσης και πλέον υποστηρίζει με βεβαιότητα πως η πρόγνωση δεν είναι πάντα «σύμπτωση».

«Ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια στο σχολείο ήταν να μαντέψω τι αριθμοί θα χρησιμοποιούσε ο δάσκαλος των μαθηματικών μου για να δείξει ένα πρόβλημα ή να μαντέψω τις λέξεις σε μια δοκιμασία λεξιλογίου. Παρατήρησα ότι δεν είχα δίκιο όλη την ώρα, αλλά ήμουν αρκετά σωστή για να συνεχίσω να παίζω το παιχνίδι και πιστεύω ότι βοήθησε να με κάνει σπουδαία μαθήτρια. Ήταν σαν ασυνείδητα το μυαλό μου να αναλάμβανε να βάλει τις σωστές πληροφορίες στη σελίδα. Εντυπωσιάστηκα με τον τρόπο με τον οποίο τα μελλοντικά γεγονότα μπορούν να προβλεφθούν από τα μυαλά μας και τα σώματά μας, παρόλο που δεν το γνωρίζουμε, τόσο πολύ ώστε τώρα είναι ο κύριος ερευνητικός μου τομέας», δήλωσε στην Daily Mail η Μόσμπριτζ.

Η Μόσμπριτζ μετά από χρόνια ερευνών έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να κάνει προβλέψεις, τις οποίες συχνά προβάλει στα όνειρα μας: «Η προγνωστική είναι μια φυσιολογική ικανότητα, μπορούμε να την προσεγγίσουμε επιστημονικά και μπορεί να μας βοηθήσει όλους στην καθημερινή μας ζωή».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here