Χρήστος Λούλης: Η συνάντηση με τον Γαβρά και το “ναι” για τον ρόλο του Βαρουφάκη


Το ότι ο Χρήστος Λούλης θα υποδυθεί τον Γιάνη Βαρουφάκη είναι γνωστό. Αυτό που δεν ξέραμε είναι η συνάντηση που προηγήθηκε με τον Κώστα Γαβρά και την σύζυγό του αλλά και η επίσκεψη του μεγάλου σκηνοθέτη στο θέατρο Τέχνης.

Για όλα αυτά μίλησε στον Γιώργο Βούλγαρη και στον News 24/7 στους 88,6 και στον Γιώργο Βούλγαρη ο γνωστός ηθοποιός σημειώνοντας καταρχήν ότι τον εξέπληξε η απόφαση του Γαβρά. “Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα καθώς όπως εγώ όπως και ο υπόλοιπος κόσμος ξέραμε ότι είχε διαλέξει άλλον ηθοποιό. Όμως μου έστειλε ένα μήνυμα και μου είπε ότι θέλει να με δει στο θέατρο Τέχνης και στους “Παλιούς Καιρούς”” ανέφερε ο Χρήστος Λούλης και συμπλήρωσε: “Και πράγματι ήρθε με την γυναίκα του, μιλήσαμε κάναμε στη συνέχεια ένα ραντεβού και μου εξέφρασε την επιθυμία του να κάνω αυτόν τον ρόλο. Μου είπε ότι με πιστεύει και πως έχω κάποια στοιχεία που θα μπορούσαν να ταιριάξουν στον ιδιαίτερο χαρακτήρα που έχει ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως εκείνος πρωταγωνίστησε το 6μηνο της διαπραγμάτευσης”.

Για τον Χρήστο Λούλη “κανείς δεν είναι καλός για τίποτα. Όλοι κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και στο τέλος μαζί με λίγη τύχη ή με ατυχία έρχονται τα καλά ή τα κακά αποτελέσματα”, ενώ για τον συγκεκριμένο ρόλο ανέφερε: “Με προκαλεί πολύ αυτή η ιδέα, να κάνω δηλαδή αυτόν τον ρόλο γιατί θυμάμαι αυτά τα γεγονότα. Τα είχα παρακολουθήσει από πολύ κοντά, με πάθος και ένταση όπως όλοι μας. Επίσης υπάρχει η αίσθηση στην Ελλάδα ότι για να μιλήσουμε για κάτι πρέπει να περάσουν 50 – 60 χρόνια να γίνει ένα γεγονός ταινία. Με ενδιαφέρει, λοιπόν, αυτή η πρόκληση και όταν σου λέει και ο Κώστας Γαβράς να κάνεις μια ταινία μαζί του δύσκολα λες όχι”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ