«Τύμπανα» πολέμου – Ρωσία σε ΗΠΑ: «Μπορούμε να σας καταστρέψουμε σε πέντε λεπτά»


Τεταμένο είναι το κλίμα τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα, με αφορμή τις δηλώσεις του Ρώσου αντιναυάρχου ε.α., Βσεβόλοφ Χμίροφ, ο οποίος είπε σε δημοσιογράφους ότι η πολεμική μηχανή της Ρωσίας μπορεί, μέσα σε πέντε μόλις λεπτά, να καταστρέψει κρίσιμα κέντρα διοίκησης μέσα στην αμερικανική επικράτεια.

Ο Ρώσος αντιναύαρχος υποστήριξε ότι υπάρχουν ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια που πλέον τόσο στον Ατλαντικό όσο και στον Ειρηνικό Ωκεανό και είναι εξοπλισμένα με 40 υπερηχητικούς πυραύλους τελευταίας γενιάς τύπου Zircon το καθένα.

«Ο αριθμός των πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων με πυραύλους Zircon που βρίσκονται στο Δυτικό Ατλαντικό και στον Ανατολικό Ειρηνικό είναι τρία σε κάθε κατεύθυνση και είναι εξοπλισμένα το καθένα με περίπου 40 πυραύλους Zircon», επισήμανε ο Ρώσος ανώτατος αξιωματικός.

Ο Χμίροφ ανέφερε, εξάλλου, ότι μετά την αποχώρησή των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF, η Ουάσιγκτον θα ελέγχει τα πυραυλικά συστήματα που έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη, «από κέντρα διοίκησης στην επικράτεια της αμερικανικής ηπείρου».

«Οι ρωσικοί πυραύλοι Zircon, όχι μόνο θα λειτουργήσουν ως αντίβαρο στους πυραύλους που αναπτύσσονται στην Ευρώπη, αλλά θα διασφαλίσουν επίσης την ικανότητα να χτυπήσουν τα βασικά συστήματα ελέγχου – κέντρα διοίκησης», συμπλήρωσε ο Ρώσος απόστρατος αντιναύαρχος.

«Αν ένα υποβρύχιο ή πολεμικό πλοίο, εξοπλισμένο με τους πυραύλους Zircon βρίσκεται έως και 500 χλμ. απόσταση από την ακτή, τότε οι πύραυλοι θα είναι ικανοί να φτάσουν σε παράκτιους στόχους σε βάθος τουλάχιστον 500 χιλιομέτρων σε μόνο 5 λεπτά», πρόσθεσε.

«Ένα τέτοιο υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα, όπως ο Zircon, μπορεί πρακτικά να διασπάσει οποιουδήποτε σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας», ανέφερε ο Χμίροφ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ