Παραλήρημα Τσελίκ κατά Ελλάδας – Κύπρου: «Μην κάνετε το λάθος, θα απαντήσουμε»

Στην κλασική και… αγαπημένη του – εδώ και καιρό – τακτική των απειλών εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου κατέφυγε, για άλλη μια φορά, το «δεξί χέρι» του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, με φόντο τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κυπριακό τηλεοπτικό δίκτυο ΣΙΓΜΑ, ο κ. Τσελίκ, σε μια προσπάθεια να ξεσηκώσει τους υποστηρικτές του καθεστώτος Ερντογάν και να απαντήσει στις κατηγορίες του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις αλόγιστες σπατάλες που κάνει ο «σουλτάνος» με τις γεωτρήσεις, επέλεξε εκ νέου την εύκολη λύση: Επιδόθηκε, κατά το συνήθειό του, στην ρητορική των «τσαμπουκάδων».

Μιλώντας ενώπιον της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και απαντώντας στο βουλευτή, Αλί Μαχίρ Μπασαρίρ, ο οποίος είχε κατηγορήσει προ ημερών τον Ερντογάν ότι δεν κατόρθωσε να βρει «ούτε έναν κουβά πετρέλαιο», ο κ. Τσελίκ είπε: «Θα απαντήσουμε με τον πιο σκληρό τρόπο στην Ελλάδα και τη “νότια Κύπρο” που προσπαθούν να αμφισβητήσουν τα δικαιώματα της “ΤΔΒΚ” και της Τουρκίας».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τσελίκ αναφέρει τα εξής: «Την ώρα που εμείς λέμε στην Ελλάδα και τη διοίκηση της “νοτίου Κύπρου”, οι οποίες προσπαθούν να αμφισβητήσουν τα δικαιώματα της “ΤΔΒΚ” και της Τουρκίας “προσέξτε μην το κάνετε, προσέξτε μην κάνετε το λάθος βήμα, θα απαντήσουμε με τον πιο σκληρό τρόπο, θα προστατεύσουμε μέχρι τέλος τα συμφέροντα της “ΤΔΒΚ” και της Τουρκίας”, πριν ακόμη έρθει απάντηση από την ελληνοκυπριακή και την ελληνική πλευρά, βγαίνει ένας βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και λέει “τί κάνουμε εμείς εκεί; δεν έχει φυσικό αέριο εκεί”. Εσύ έπρεπε να το πεις αυτό; Είναι δική σου δουλειά να το πεις αυτό; Σε αυτή τη νοοτροπία χρειάζεται μια απάντηση. Αντί να προστατεύουμε τα συμφέροντα της Τουρκίας, αντί να προστατεύουμε τα συμφέροντα της “ΤΔΒΚ”, πρέπει να δίνουμε απαντήσεις σε νοοτροπίες που κινούνται ενάντια στα συμφέροντα της χώρας μας».

Η απάντηση του κ. Τσελίκ στις επικρίσεις της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης θυμίζει κατά πολύ την κλασική ελληνική παροιμία: «Τι κάνεις Γιάννη μου; Κουκιά σπέρνω!».

Με απλά λόγια, ο εκπρόσωπος του «σουλτάνου», αντί να δώσει εξηγήσεις για τις αλόγιστες σπατάλες της Άγκυρας στα ενεργειακά και με δεδομένες τις αποτυχημένες γεωτρήσεις εντός της τουρκικής ΑΟΖ, στις περιοχές Μερσίνη και Αλάνια, τα «βάζει» με Αθήνα και Λευκωσία.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here