Αρνί με μαραθόριζες

Το φαγητό μας ετοιμάζεται σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζει ώσπου να μαλακώσουν οι μαραθόριζες.

Υλικά
1½ κιλό αρνάκι γάλακτος, μπούτι, κομμένο σε 6 μερίδες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
200 ml κρασί λευκό, ξηρό
4 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
1½ κιλό μαραθόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες (ξεχωρίζουμε και κρατάμε στην άκρη τις μικρές φουντίτσες μάραθου)
χυμός από 1/2 – 1 λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Αλατίζουμε το αρνί. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και 100 ml νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το αρνί για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε τη μαραθόριζα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και η μαραθόριζα. Ρίχνουμε τα φυλλαράκια του μάραθου που είχαμε κρατήσει στην άκρη, το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Συνταγή: Χριστόφορος Πέσκιας

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here