Παγκόσμιος Τσιτσιπάς: Νίκησε στον τελικό και κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Μασσαλία – Μας έκανε υπερήφανους


Ο Στέφανος Τσίτσιπας κατέκτησε την δεύτερη Κούπα στην καριέρα του

Το δεύτερο τίτλο του σε ATP τουρνουά κατέκτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Κουκούσκιν με 2-0 σετ στον τελικό της Μασσαλίας κι αναδείχθηκε νικητής του τουρνουά.

Δεύτερη κούπα στην καριέρα του Στέφανου Τσιτσιπά… Νίκησε 2-0 σετ τον Μικαΐλ Κουκούσκιν στον τελικό του Open 13 της Μασσαλίας και κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του, μετά τη Στοκχόλμη τον προηγούμενο Οκτώβρη.

Eδειξε χαρακτήρα τις δύσκολες στιγμές του αγώνα ο νεαρός τενίστας και πήρε τη νίκη με 7-5, 7-6(5) σε βάρος του 31χρονου Καζάκου (Νο.50), δηλαδή δεν έχασε ούτε σετ στη διοργάνωση!

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μάλιστα, θα ανεβεί αύριο στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης, πλησιάζοντας τον Μάριν Τσίλιτς (Νο.10) στους 130 βαθμούς. Σύντομα, λοιπόν, αναμένεται να δούμε την πρώτη είσοδό του στο Top 10!

O Στέφανος σέρβιρε εντυπωσιακά στο πρώτο σετ και δεν απειληθηκε σε κανένα σημείο από τον έμπειρο αντίπαλό του. Σερβίροντας πρώτος στον αγώνα έβαλε πίεση στον Κουκούσκιν, που τελικά λύγισε στο 6-5 και ο Τσιτσιπάς έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του.

Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, το δεύτερο σερβίς του Στέφανου δεν ήταν και τόσο αξιόπιστο, αυξήθηκαν και τα λάθη του, με αποτέλεσμα ο Κουκούσκιν να σημειώσει το μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ (2-3).

Κράτησε το προβάδισμά του μέχρι το 4-5, όταν σέρβιρε για το 1-1, όμως στο σημείο αυτό ο Στέφανος έδειξε τη νοοτροπία νικητή που διαθέτει. Όπως και χθες κόντρα στον Νταβίντ Γκοφέν!

Έφερε τα πάνω κάτω (6-5) και το σετ πήγε τελικά στο τάι μπρέικ, όπου ο 20χρονος τενίστας «χτύπησε» στο πιο κρίσιμο σημείο, προηγήθηκε με 6-5 και καθάρισε τη νίκη στο δικό του σερβίς. Ήταν μια προσπάθεια διάρκειας σχεδόν δύο ωρών.

O 20χρονος Έλληνας τενίστας πάντως τελείωσε το ματς με 14 άσους, κέρδισε τους 41 από τους 49 πόντους στα πρώτα του σερβίς και έσωσε τα 3 από τα 4 μπρέικ πόιντ του αντιπάλου του.

Πέρα από τους 250 βαθμούς, ο Τσιτσιπάς θα βάλει στην τσέπη και 115.235 ευρώ!

Να σημειώσουμε ότι και οι δύο τίτλοι του Στέφανου είναι σε indoor τουρνουά.

Επόμενος σταθμός για τον Στέφανο είναι το Ντουμπάι και θα ξεκινήσει την πορεία του την Τρίτη, όταν και θα μονομαχήσει με τον Αυστραλό Ματ Έμπντεν. Δεν σταματάει ποτέ, το έχουμε ξαναπεί!

Αν φτάσει ως τον τελικό, τότε θα κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη δεκάδα.

Θα ακολουθήσουν τα Masters του Indian Wells και του Μαϊάμι, όπου δεν υπερασπίζεται βαθμούς και θα έχει την ευκαιρία να πάει ακόμα πιο ψηλά!

Μπράβο Στέφανε!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ