Πώς να ξεφορτωθείς τα γρομπαλάκια από το ξύρισμα


Συμβουλές ειδικών που θα αλλάξουν τον τρόπο που ξυρίζεσαι για πάντα

Γιατί βγαίνουν τα γρομπαλάκια από το ξύρισμα;

Τα γρομπαλάκια από το ξύρισμα σχηματίζονται όταν οι τρίχες είτε κόβονται ακανόνιστα είτε όταν μεγαλώνουν κάτω από το δέρμα και βγάζουν φλεγμονή, εξηγεί η δερματολόγος Lily Talakoub. Η ίδια λέει ότι βγαίνουν συχνότερα σε μέρη του σώματος που διπλώνουν, όπως οι μασχάλες, λόγω του ότι το ένα σημείο του δέρματος έρχεται σε επαφή με το άλλο και λόγω της αυξημένης υγρασίας σε αυτή την περιοχή. Η αισθητικός και συνιδρύτρια του Glo Spa στη Νέα Υόρκη, Sai Demirovic, προσθέτει ότι οι περισσότερες από εμάς βγάζουν γρομπαλάκια όταν οι τρίχες μεγαλώνουν πιο παχές, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, η περιοχή του μπικίνι και οι μασχάλες, επειδή οι παχιές τρίχες προκαλούν περισσότερο ερεθισμό και λιπαρότητα από τις λεπτότερες τρίχες.

Η Demirovic λέει επίσης ότι τα γρομπαλάκια βγαίνουν συχνότερα σε εκείνες με πιο χοντρές τρίχες και πιο σκούρες αποχρώσεις δέρματος. “Η τρίχα αναπτύσσεται φυσικά σε σχήμα μπούκλας, που έχει μεγαλύτερο κίνδυνο να παγιδευτεί στο δέρμα”, λέει. Τα γρομπαλάκια αυτά μπορούν να διαρκέσουν έως και δύο εβδομάδες, κάτι που μπορεί να κάνει το ξύρισμα μια ασταμάτητη μάχη.

Πώς μπορείς να τις ξεφορτωθείς;

Η Talakoub προτείνει την εφαρμογή είτε αντιβιοτικού διαλύματος είτε στεροειδούς στην περιοχή με τα γρομπαλάκια. Προσπάθησε να αποφύγεις το ξύρισμα για μερικές ημέρες μέχρι να ηρεμήσει ο ερεθισμός. Προτείνει επίσης να σκουπίσεις το δέρμα με pad με αμαμηλίδα (witch hazel) μετά το ξύρισμα και στη συνέχεια να εφαρμόσεις κρέμα υδροκορτιζόνης 1%.

Πώς μπορείς να τα αποτρέψεις;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που άλλαξες λεπίδα στο ξυράφι σου; Εάν δεν μπορείς να θυμηθείς – αυτό σημαίνει ότι ήταν πριν αρκετό καιρό. Εκτός από τη χρήση ενός κοφτερού και καθαρού ξυραφιού, υπάρχουν μερικά άλλα κόλπα για να βεβαιωθείς ότι δε θα προκληθεί ερεθισμός με το ξύρισμα. Η Talakoub προτείνει να ξυρίζεσαι με τη φορά των τριχών -όχι στην αντίθετη- και να το κάνεις στο ζεστό ντους, αφού ο ατμός θα μαλακώσει τις τρίχες. Επίσης καλό είναι να αποφύγεις να αφήσεις το ξυράφι σου στο ντους, καθώς η υγρασία μπορεί να προκαλέσει τη συλλογή βακτηρίων και μούχλας.

Όσον αφορά τα προϊόντα, η Demirovic προτείνει την ανάμιξη ελαίου με βιταμίνη Ε και μια ενυδατική κρέμα.

Εάν όλα τα παραπάνω αποτύχουν, μπορεί να χρειαστεί να κάνεις αποτρίχωση με λέιζερ. “Σκοτώνει τις τρίχες μέχρι τη ρίζα τους” λέει η Demirovic. Το λέιζερ μπορεί επίσης να βοηθήσει να μειωθεί η υπερχρωματοποίηση και οι ουλές.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ