Μιχάλης Πουλλής: O ταλαντούχος 8χρονος Κύπριος ομογενής που είναι τυφλός και παίζει ποδόσφαιρο στην Αγγλία!


Ο 8χρονος Μιχάλης, αν και πέρσι έμεινε τυφλός, δεν σταμάτησε να παίζει ποδόσφαιρο, που ήταν από τα πρώτα χρόνια της ζωής του η αγαπημένη του ασχολία. Μάλιστα, μιας και παίζει καλό ποδόσφαιρο – ακόμα και χωρίς να βλέπει, κέρδισε υποτροφία στην ακαδημία ποδοσφαίρου της αγγλικής ομάδας Τότεναμ!

Ο διάσημος ομιλητής παρακίνησης Les Brown, είχε πει «Πολλοί από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, γιατί ζούμε μέσα στους φόβους μας.»

Ο 8χρονος Κύπριος ομογενής μας λοιπόν, αποφάσισε να διεκδικήσει τα όνειρά του. Το γεγονός δηλαδή ότι πέρσι έχασε τελείως την όρασή του, δεν τον έκανε να εγκαταλείψει τα όνειρά του για το μέλλον…

Η καταγωγή του Μιχάλη

Ο Μιχάλης μπορεί να γεννήθηκε στην Αγγλία – πριν 8 χρόνια – και να ζει μόνιμα στο Λονδίνο, όμως η οικογένεια Πουλλή, από την πλευρά του πατέρα του, έχει βαθιά τις ρίζες της στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα το κατεχόμενο χωριό της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από τα 4 του

Μέχρι τα 6 του λοιπόν, ο μικρός Μιχάλης είχε κανονικά την όρασή του, ενώ από τα 4 του άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα της Ομόνοιας Λονδίνου, κάτι που αποτελούσε και την αγαπημένη του ασχολία.

Λίγο αργότερα όμως, όλα άλλαξαν στη ζωή του.

Πότε εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα υγείας με την όρασή του

Το σπάνιο πρόβλημα υγείας του διαγνώστηκε κατά τη διάρκεια εξέτασης ρουτίνας των ματιών του μόλις στην ηλικία των 6. Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι πάσχει από δυστροφία του αμφιβληστροειδούς χιτώνα.

Η εν λόγω ασθένεια επηρεάζει σταδιακά τον άνθρωπο που προσβάλλεται από αυτήν, προκαλώντας του συμπτώματα όπως:

ευαισθησία στο φως
μείωση της όρασης και του οπτικού πεδίου
σταδιακή τύφλωση σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Έτσι, πέρυσι ο Μιχάλης, έμεινε εντελώς τυφλός.

Δεν μπορούσε πλέον να παίζει ποδόσφαιρο στην ακαδημία της ομάδας

Μετά από την εκδήλωση της ασθένειας η ομάδα της Ομόνοιας είπε στον πατέρα του, πως ο μικρός δεν θα μπορούσε πλέον να συνεχίσει να παίζει στην ακαδημία της ομάδας.

Ο βασικός λόγος ήταν προφανής: το πρόβλημα με την όρασή του μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνο για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

Η αντίδραση του Μιχάλη μετά τις νέες εξελίξεις

Τον πρώτο καιρό, ο νεαρός Μιχάλης- όπως ήταν φυσιολογικό- ήταν στενοχωρημένος για αρκετές μέρες. Όμως γι’ αυτό αποφάσισαν να κάνουν κάτι οι γονείς του.

Έτσι, έψαξαν να βρουν εναλλακτικές λύσεις και τελικά βρήκαν μια!

Όταν έπαιξε στην αγγλικά ομάδα Τότεναμ

Πολύ σύντομα λοιπόν βρήκαν ένα πρόγραμμα της Τότεναμ που βοηθά άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα με την όρασή τους.

Η ικανότητά του να χειρίζεται σωστά τη μπάλα αναγνωρίστηκε από τον προπονητή του κέντρου, Όλιβερ Μόνκσφιλντ, ο οποίος σε συνεννόηση με τον πατέρα του νεαρού, επικοινώνησε με την αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Η ζωή του από τότε, μέχρι σήμερα

Από τότε ο μικρός ποδοσφαιριστής συμμετέχει σε μηνιαίες συναντήσεις στο προπονητικό κέντρο της Μπράιτον, ενώ έλαβε και χρηματοδότηση από την ίδια την ομοσπονδία, κάτι που σημαίνει πως επιβραβεύεται αυτόματα η προσπάθεια και η πρόοδος που καταβάλλει ο νεαρός βδομάδα με τη βδομάδα.

Τι δήλωσε ο πατέρας του

Ο πατέρας του Ιωάννης Πουλλής ανέφερε τα εξής:

Ο Μιχάλης μαζί με τον πατέρα του

«Όταν ήταν πιο μικρός σε ηλικία, πριν ακόμα παρουσιαστούν τα προβλήματα με την όρασή του, συνήθιζε μου λέει ο Μιχάλης: “Μπαμπά θέλω να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής”. Και το όνειρό του φαίνεται να μπορεί να γίνει πραγματικότητα, καθώς ο προπονητής του μου είπε ότι έχει σπάνιο ταλέντο και πως μια μέρα θα μπορούσε να παίξει στην Εθνική Αγγλίας… », ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του.

Κλείνοντας

Αυτό πού μας δείχνει η στάση ζωής του 8χρονου ομογενή είναι πως εάν έχεις την αποφασιστικότητα να ακολουθήσεις εκείνο που αγαπάς, τα εμπόδια στο δρόμο σου δεν θα έχουν μεγάλη αντίσταση πάνω σου….



ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ