Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Αυτή είναι η πρόταση του εισαγγελέα για Κορκονέα – Σαραλιώτη


Δείτε ποιες αλλαγές πρότεινε ο εισαγγελέας – Πώς τοποθετήθηκε ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα

Την αλλαγή του κατηγορητηρίου για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Εφετείου Λαμίας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου σε δεύτερο βαθμό.

Ο εισαγγελέας πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη.

Η διαδικασία ξεκίνησε με διευκρινιστικές ερωτήσεις προς τον Βασίλη Σαραλιώτη και στη συνέχεια άρχισε η αγόρευση του εισαγγελέα που μεταξύ των άλλων είπε πως ο κατηγορούμενος Επαεινώνδας Κορκονέας δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και πυροβόλησε βρισκόμενος σε κατάσταση θυμού.

«Αποδεικνύεται πως δεν υπήρχε άμεσος δόλος να σκοτώσει τα άτομα που ήταν απέναντί του» επεσήμανε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε πως ο Γρηγορόπουλος ήταν ο άτυχος της στιγμής.

«Οι υπόλογοι εξακολουθούν να μη λένε την αλήθεια και προσπαθούν να συγκαλύψουν την πραγματικότητα» είπε μεταξύ των άλλων ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος χαρακτηρίζοντας αντιφατική την πρόταση του εισαγγελέα.

Από την άλλη πλευρά ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα Βαγγέλης Ανδρούλας τόνισε πως η πρόταση του εισαγγελέα έδωσε απαντήσεις σε ζητήματα που απασχόλησαν το δικαστήριο όλο αυτό το διάστημα.

Το δικαστήριο συνεδριάζει εκ νέου στις 14 Μαρτίου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ