Τα 10 στιλιστικά λάθη που καταστρέφουν την εμφάνισή σου!


Το στιλ είναι κάτι που αποκτάς σιγά σιγά καθώς μεγαλώνεις και δοκιμάζεις τι ρούχα αναδεικνύουν το σώμα σου αλλά και ταιριάζουν με τον χαρακτήρα σου. Ωστόσο όλες ψάχνοντας τι μας ταιριάζει έχουμε κάνει κατά καιρούς διάφορα στιλιστικά λάθη που μπορεί να μας έφεραν και σε δύσκολη θέση σε κάποιες περιστάσεις!… Συγκεντρώσαμε τα κυριότερα και τα μοιραζόμαστε μαζί σου για να μην τα κάνεις ποτέ, ειδικά σε φάσεις που θέλεις να σε προσέξουν θετικά κι όχι αρνητικά!

Να φοράς τακούνια χωρίς να ξέρεις να τα περπατάς!
Τα τακούνια είναι πολύ θηλυκά, αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα, δίνουν μια ιδιαίτερη κίνηση στο περπάτημά σου αλλά θέλουν και προσοχή! Αν περπατάς και σκοντάφτεις κάθε πέντε λεπτά, τότε δεν είναι θηλυκό αλλά… αστείο! Φόρα τα κατάλληλα παπούτσια που θα σε κάνουν να νιώθεις άνετα, ακόμα κι αν είναι μπαλαρίνες! Το ιδανικό είναι ένα παπούτσι με χοντρό τακούνι 5-6 πόντους που είναι σχετικά άνετο στο περπάτημα.

Υπερβολικά κοντοκάβαλο παντελόνι
Το υπερβολικά κοντοκάβαλο παντελόνι δεν κολακεύει τα οπίσθιά σου όσο νομίζεις! Ίσα ίσα είναι επικίνδυνο για… δυσάρεστα ατυχήματα όπως να φανεί μέρος ή και όλο το εσώρουχό σου! Για τέλεια οπίσθια επίλεξε ένα παντελόνι που να τελειώνει λίγο πιο πάνω.

Πέδιλα σε λάθος μέγεθος
Όσο κι αν σου αρέσουν κάποια πέδιλα μην τα αγοράσεις αν δεν ταιριάζουν στο πόδι σου… Είναι πολύ άσχημο να βγαίνουν τα δάχτυλά σου έξω από το παπούτσι ή η να εξέχει η φτέρνα σου…

Μην μπερδεύεις πολλά σχέδια μαζί
Είναι ωραία τα σχέδια στα ρούχα αλλά με μέτρο για να σπάνε ρη μονοτονία και να δίνουν μια άλλη διάσταση στην εμφάνισή σου. Αν το παρακάνεις με πολλά και διαφορετικά σχέδια, τότε καταστρέφεις το λουκ σου. Να θυμάσαι: δεν πάει καθόλου: πάνω μέρος ριγέ με οριζόντιες γραμμές και κάτω μέρος με ριγέ κάθετες γραμμές.

Μη φοράς μόνο μαύρο
Ωραίο το μαύρο, λεπταίνει και κολακεύει. Ωστόσο το total black εκτός του ότι δείχνει πένθιμο, τονίζει ρυτίδες ή χλωμότητα του σώματος. Σπάσε το μαυρο με λεπτομέρειες έντονου χρώματος (κόκκινο, φούξια). είναι πολύ σικ!

Μη φοράς ποτέ πέδιλα αν δεν έχεις κάνει πεντικιούρ
Ακόμα κι αν ο καιρός ζεστάνει ξαφνικά και ανυπομονείς να βάλεις τα πέδιλά σου, βεβαιώσου ότι έχεις κάνει πεντικιούρ! Είναι πολύ άσχημο να φοράς ανοιχτά παπούτσια και τα νύχια σου να φαίνονται χάλια!

Όχι τόσα χρώματα!

Τα χρώματα είναι πολύ όμορφα και δίνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα χροιά σε μια εμφάνιση, αρκεί να χρησιμοποιούνται με μέτρο! Αν βάλεις πολλά μαζί αντί να φαίνεσαι ωραία, θα μοιάζεις περισσότερο με κλόουν. Τα έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο, το μπλε και το κίτρινο πρέπει να συνδυάζονται με πιο απαλά χρώματα.

Όχι υπερβολική διαφάνεια!
Μερικές διάφανες λεπτομέρειες κάνουν την εμφάνιση σικ και σέξι αλλά πρόσεχε μην υπερβάλλεις! Η υπερβολική διαφάνεια κάνει το λουκ σου… δεύτερο κι αντί για σέξι προκλητικό.

Σουτιέν με τιράντες σιλικόνης
Μπορεί να το νομίζεις πρακτικό αλλά δεν είναι σικ. Από κοντά δεν φαίνεται ωραίο και η σιλικόνη κιτρινίζει με τον καιρό, οπότε φαίνεται άσχημο! Αντί σιλικόνης, επίλεξε ένα στράπλες ή ακόμα καλύτερα ένα πολυμορφικό σουτιέν που φοριέται με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με το ρούχο σου!

Ούτε πολύ στενά ούτε πολύ φαρδιά!
Μάθε να επιλέγεις το σωστό μέγεθος που κολακεύει το σώμα σου. Τα πολύ φαρδιά ρούχα σε παχαίνουν, αντίθετα με αυτά που πιστεύεις. Από την άλλη, τα πολύ στενά τονίζουν κάθε ατέλειά σου… Αυτό συμβαίνει και με τα εσώρουχα. Μια στενή κυλότα ή ένα στενό σουτιέν συμπιέζει το σώμα σου και σε αδικεί…

Όχι υπερβολικά αξεσουάρ
Είναι ωραίο και σικ να επιλέγεις τα κατάλληλα αξεσουάρ για την εμφάνισή σου αλλά αν το.. βαρύνεις πολύ θα φαίνεσαι λίγο… Καρναβάλι. Οπότε να είσαι φειδωλή με τα αξεσουάρ.

Μη φοράς ίδιο χρώμα αξεσουάρ με τα ρούχα σου
Η απόλυτη μονοχρωμία ή αλλιώς το look χαμαιλέοντα δεν είναι καθόλου σικ. Τα αξεσουάρ υπάρχουν για να αναδεικνύουν την εμφάνισή σου κι όχι για να την… καταστρέφουν!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ