Oscars 2019: Θρίαμβος για Green Book και Κουαρόν – Πήρε «αγαλματάκι» η πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου


Oscars 2019 – Όσκαρ 2019 : Το «Green Book» (Πράσινο Βιβλίο) του Πιτερ Φάρελι κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, σε μία βραδιά χωρίς κεντρικό… παρουσιαστή και μεγάλες συγκινήσεις. Ο Αλφόνσο Κουαρόν και το «Ρόμα» κέρδισαν τα βραβεία Σκηνοθεσίας, Ξενόγλωσσης Ταινίας και Φωτογραφίας. Το «Bohemian Rapsody» κέρδισε τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων το Α’ Ανδρικού Ρόλου στον Ράμι Μάλεκ.
Η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου πήρε με το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Ολίβια Κόλμαν. Το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου δόθηκε στην Ρετζίνα Κίνγκ και ο Μαχέρσαλα Αλί κέρδισε το Οσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για το «Green Book».

Η βραδιά ξεκίνησε χωρίς παρουσιαστή αλλά με Queen και Άνταμ Λάμπερτ.

Στον Ράμι Μάλεκ το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου για το «Bohemian Rhapsody»

Η «μεταμόρφωση» του Ράμι Μάλεκ στον θρυλικό frontman των Queen, τον Φρέντι Μέρκιουρι, στην ταινία «Bohemian Rhapsody» του Μπράιαν Σίνγκερ, χάρισε στον Αμερικανό ηθοποιό το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου. Η βράβευση του κάνει τον 37χρονο Μάλεκ έναν από τους νεότερους νικητές στη συγκεκριμένη κατηγορία.

«Ευχαριστώ πολύ όλους εσάς που με φέρατε εδώ, όλους όσοι με βοηθήσατε, στοιχηματίσατε πάνω μου, κι ας μην ήμουν η πιο προφανής επιλογή. Είμαι γιος μεταναστών από την Αίγυπτο, Αμερικανός πρώτης γενιάς κι η ιστορία μου γράφεται τώρα. Είμαι ευγνώμων σε όποιον πίστεψε σε μένα, θα κρατήσω αυτή τη στιγμή σαν θησαυρό» είπε ο Μάλεκ, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Queen και τους συντελεστές της ταινίας – πλην του σκηνοθέτη της, του Μπράιαν Σίγνκερ, που απολύθηκε μετά τα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης που ήρθαν στο φως.

Συνυποψήφιοι του Ράμι Μάλεκ ήταν οι Κρίστιαν Μπέιλ («Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία»), Μπράντλεϊ Κούπερ («Ένα Αστέρι Γεννιέται»), Γουίλεμ Νταφόε («Στην Πύλη της Αιωνιότητας») και Βίγκο Μόρτενσεν («Πράσινο Βιβλίο»).


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ