Alfa Romeo 4C Zeus από την Pogea Racing


Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Pogea Racing παρουσίασε την ZEUS, μια ακόμη βελτιωμένη Alfa Romeo 4C που δέχτηκε τις επεμβάσεις του σε αμάξωμα, κινητήρα και ανάρτηση.

Μηχανικά, η Pogea Racing εξόπλισε το μοντέλο με ενισχυμένα τούρμπο, βαλβίδα υψηλής πίεσης, κεραμικούς δίσκους συμπλέκτη για το κιβώτιο TCT και εξάτμιση Monster με αποτέλεσμα ο κινητήρας 1,75 λίτρων να αποδίδει πλέον 351 PS και 46,7 kgm ροπής. Χάρη στη σημαντική αύξηση ισχύος αλλά και το χαμηλότερο βάρος των 904 kg (-103 kg), η 4C επιταχύνει από τα 0-100km/h σε 3,4″ με ρεπρίζ 100-200 km/h σε 8,1″ και τελική ταχύτητα 304 km/h.

Επιπλέον, το ZEUS φορά την ανάρτηση coil over POGEA RACING V23 που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την KW και αποτελείται από τέσσερα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ που χαμηλώνουν το κέντρο βάρους κατά 50 mm σε σύγκριση με την εργοστασιακή 4C.

Από αισθητικής άποψης, το μοντέλο εξοπλίζεται με το γνωστό αεροδυναμικό πακέτο της Pogea Racing κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, το οποίο περιλαμβάνει διαφορετικούς εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, μεγαλύτερο σπλίτερ, πλευρικά μαρσπιέ, σταθερή αεροτομή, διαχύτη, κεντρικές απολήξεις της εξάτμισης, νέο κάλυμμα κινητήρα και αντικατάσταση του πίσω παρμπρίζ με επιπλέον εισαγωγές αέρα.

Η εξωτερική απόχρωση είναι η Kenny Blue ενώ οι σφυρήλατες ζάντες POGEA ORBI5 φορούν μεικτά ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S με διαστάσεις 225/40ZR18 εμπρός και 265/35ZR19 πίσω.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι επενδύσεις από Alcantara και δέρμα σε γαλάζιες και πορτοκαλί αποχρώσεις, ενώ τοποθετήθηκαν νέα σπορ καθίσματα, premium ηχοσύστημα της Alpine και οθόνη TFT με κάμερα οπισθοπορίας.

Το συνολικό κόστος των μετατροπών που θα έχουν έγκριση TÜV, αγγίζει τα 50.100 ευρώ προ φόρων, χωρίς να συμπεριλάβουμε την τιμή της Alfa Romeo 4C. Σύμφωνα με την Pogea Racing θα κατασκευαστούν μόλις 10 μοντέλα με τα 3 να έχουν ήδη πουληθεί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ