Ποια μέρη ταιριάζουν στον Μάρτιο;


Ο χειμώνας σύντομα τελειώνει (θεωρητικά) και η άνοιξη ξεκινά, εμπνέοντάς μας για ταξίδια. Ποια είναι τα καλύτερα και πιο ιδανικά μέρη να επισκεφτούμε αυτή την εποχή του χρόνου;

Βαλένθια, Ισπανία
Στην ανατολική ακτή της Ισπανίας, η πόλη-λιμάνι Βαλένθια είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά τη Μαδρίτη και την Βαρκελώνη. Εκεί γεννήθηκε η ισπανική παέγια, το πιο δημοφιλές πιάτο της Ισπανίας και πέρα από το παραδοσιακή της φαγητό, η Βαλένθια είναι γνωστή και για την ιδιαίτερη βραδινή ζωή της, ενώ θεωρείται και ιδανικός προορισμός για ψώνια. Στην Παλιά της Πόλη στο El Carmen, θα βρείτε στενά δρομάκια γεμάτα café, tapas bar μουσεία και μπουτίκ, αλλά ο λόγος που πρέπει να την επισκεφτείτε Μάρτιο είναι άλλος. Κάθε χρόνο τέτοιο μήνα (φέτος από τις 15 έως τις 19/3) στην πόλη πραγματοποιείται το φεστιβάλ Las Fallas, μια πενταήμερη γιορτή που ξεκίνησε ως γιορτή του San Jose και σήμερα αφορά τη δημιουργία αγαλματίδιων, συνήθως από papier-mâché, χαρόνι, ξύλο κ.ο.κ. τα οποία χρειάζονται ένα χρόνο για να κατασκευαστούν. Ονομάζονται ninots και παρουσιάζουν ανθρώπους και πράγματα της ποπ κουλτούρας και επικαιρότητας, συχνά «κοροϊδεύοντας» celebrities και πολιτικούς. Την τελευταία βραδιά του φεστιβάλ, τα ninots παρελαύνουν στην πόλη όπου ανάβουν φωτιές και πέφτουν πυροτεχνήματα.

Δουβλίνο, Ιρλανδία
Οι δρόμοι του Δουβλίνου σφύζουν από ζωή αυτόν το μήνα και ο λόγος δεν είναι άλλος από τον εορτασμό της Ημέρας του Αγίου Πατρίκιου. Πλήθος ταξιδιωτών από Ευρώπη και άλλα μέρη του κόσμου συρρέουν στην ιρλανδική πρωτεύουσα με στόχο να ζήσουν την αυθεντική γιορτή, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη μεγάλη φεστιβαλική παρέλαση και πολλή… μπίρα. Η Ημέρα του Αγίου Πατρίκιου γιορτάζεται στις 17 Μαρτίου και θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαρτίου, οπότε αν κατευθυνθείτε προς τα εκεί, να είστε έτοιμοι για ξεφάντωμα.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία
Αν μέσα στα μελλοντικά σας σχέδια είναι ένα ταξίδι στην Κροατία, τότε ο Μάρτιος είναι ένας καλός μήνας να το πραγματοποιήσετε και να κατευθυνθείτε προς το θέρετρο Sun Gardens Dubrovnik, το οποίο ισορροπεί τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες με την εσωτερική του πισίνα-λίμνη και το βραβευμένο του σπα. Το θέρετρο προσφέρει επίσης τις κατάλληλες εκδρομές για να εκμεταλλευτείτε τις ομορφιές της εποχής, όπως ιδιωτικό tour με ποδήλατα στην Παλιά Πόλη του Ντουμπρόβνικ, η οποία ξεκινά να «ανθίζει» αυτή την εποχή. Μην παραλείψετε και μια εκδρομή στο Mali Ston όπου πραγματοποιείται η γιορτή του Αγίου Ιωσήφ στις 19 Μαρτίου.

Noordoostpolder, Ολλανδία
Όταν ξεκινάει η άνοιξη, ξεκινούν και τα λουλούδια να ανθίζουν και πού καλύτερα να τα απολαύσετε από την Ολλανδία; Οι τουλίπες που ανθίζουν είναι ένα φαινόμενο που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και παρ’ όλο που οι ίδιες οι τουλίπες δεν εμφανίζονται περίπου μέχρι τα μέσα του Απριλίου, οι ταξιδιώτες του Μαρτίου μπορούν να απολαύσουν την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά άλλων λουλουδιών, όπως ροζ και βιολετί υάκινθων, νάρκισσων και πολλών άλλων λουλουδιών. Οι καιρικές συνθήκες, βέβαια, ποικίλλουν κάθε χρόνο, γι’ αυτό αν σας ενδιαφέρει ένα ταξίδι με πρωταγωνιστή τα λουλούδια στην Ολλανδία, καλύτερα να τσεκάρετε το site… τουλίπας για εβδομαδιαίες ενημερώσεις π[ου ξεκινούν τον Μάρτιο.

Sonfjället, Σουηδία
Εδώ, στην καρδιά της Σουηδίας, θα ταξιδέψουν οι πιο περιπετειώδεις και λάτρεις της φύσης, όπου τον Μάρτιο μπορούν να πραγματοποιήσουν ένα πανέμορφο road trip, περίπου 6 ώρες βόρεια της Στοκχόλμης, στο Sonfjället National Park. Θεωρείται ένα από τα παλαιότερα πάρκα διαφύλαξης χλωρίδας και πανίδας της Ευρώπης, με εντυπωσιακή φύση, βραχώδεις πλαγιές, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το μέρος της μεγαλύτερης συγκέντρωσης καφέ αρκούδας στη Σουηδία –που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε τον… νου σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ