Γιατί αρρωσταίνεις πιο συχνά από τους άλλους; Αυτοί είναι οι 6 λόγοι


Διανύουμε ένα από τους πιο δύσκολους χειμώνες, με πολλά κρούσματα γρίπης αλλά και πολλούς ιους. Τι κι αν προσπαθήσαμε οι περισσότεροι να προφυλακτούμε, πέσαμε όλοι κάποια στιγμή θύματα των ιώσεων. Γιατί όμως κάποιοι αρρωσταίνουν πιο συχνά από τους υπόλοιπους; Τι κάνουν λάθος;

Το περιοδικό Insider φιλοξενεί απόψεις γιατρών που δίνουν τις έξι αιτίες για τις οποίες κάποιος αρρωσταίνει συχνότερα από άλλους.
Ποιοι είναι αυτοί;

1) Κάπνισμα:
Είναι μια από τις κύριες αιτίες εξασθένησης του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο οργανισμός γίνεται ευάλωτος στα μικρόβια και οι άμυνές του είναι διαρκώς μειωμένες. Αν το κάπνισμα είναι μέρος του τρόπου ζωής σου, μην αναρωτιέσαι γιατί «..πάλι κρύωσες».

2) Βρώμικα χέρια:
Αν δεν φροντίζουμε για την υγιεινή των χεριών σου μέσα στη μέρα, τότε αφήνεις τον οργανισμό σου έρμαιο των μικροβίων. Ενας από τους λόγους που εξηγούν γιατί αρρωσταίνεις συχνά.

3) Κακή διάθεση-Στρες:
Πρέπει να σκεφτούμε τους λόγους για τους οποίους νιώθουμε ανησυχία, πίεση, λύπη, άγχος. Οσο πιο κοντά ερχόμαστε με τον εαυτό μας τόσο πιο μακριά κρατάμε τις ιώσεις.
Η ψυχολογία επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ανοσοποιητικό σύστημα.

4) Έλλειψη καθαρού αέρα:
Αν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το περνάμε μέσα σε ένα γραφείο ή στο σπίτι, χωρίς επαφή με τον ήλιο και τον καθαρό αέρα, τότε, αργά και σταθερά εξασθενούμε τον οργανισμό μας.

5) Κακός ύπνος:
Η κακή ποιότητα του ύπνου είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους μπορεί να είναι εξασθενημένο το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ο ποιοτικός ύπνος όχι μόνο προστατεύει από τις ιώσεις, αλλά παράλληλα βοηθά να τις αντιμετωπίσουμε.

6) Άκατάστατη διατροφή:
Αν η καθημερινή διατροφή απαρτίζεται από τροφές που δεν προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας αλλά μόνο θερμίδες τότε είμαστε ευάλωτοι στις ιώσεις. Είμαστε ό,τι τρώμε, κι αν αυτό που τρώμε δεν μας βοηθά να ζούμε καλύτερα, τότε πρέπει να το επαναπροσδιορίσουμε.

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ