3+1 λόγοι που το κάπνισμα σκοτώνει την εκτίμηση του κρασιού


Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι, εκτός από το γεγονός ότι το κάπνισμα σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους ετησίως από την κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών, τις ανθρωποκτονίες, τις αυτοκτονίες, τα τροχαία ατυχήματα, τις πυρκαγιές κ.ο.κ. , υπάρχει και κάτι άλλο που σκοτώνει ολοκληρωτικά: την ικανότητά σας να εκτιμήσετε πραγματικά το κρασί!

Αν θέλετε να καταλαβαίνετε την πραγματική γεύση του κρασιού, τότε καλύτερα να σταματήσετε το κάπνισμα. Να γιατί!

1) Το κάπνισμα μειώνει την αίσθηση της όσφρησης.

Αυτό είναι ένα γνωστό αποτέλεσμα του καπνίσματος. Λαμβάνοντας υπόψη ότι σχεδόν όλη η ικανότητά σας να δοκιμάσετε το κρασί προέρχεται από την ικανότητά σας να μυρίσετε, αυτό σημαίνει ότι αν καπνίζετε δεν μπορείτε να εκτιμήσετε τη πραγματική γεύση του κρασιού. Και θα παραμείνει έτσι μέχρι να σταματήσετε το κάπνισμα.

2) Το κάπνισμα επηρεάζει την αίσθηση της γεύσης.

Σύμφωνα με το TheScoopOnSmoking.org, “Αν καπνίζετε, δεν θα μπορείτε να εκτίμησετε τη γεύση του φαγητού με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι μη καπνιστές”. Αυτό συμβαίνει επειδή το κάπνισμα βλάπτει τους γευστικούς κάλυκες σας. Έτσι, αν δεν έχει επηρεαστεί πολύ η ικανότητά σας να εκτιμήσετε τα αρώματα ενός κρασιού, έχει επηρεαστεί σίγουρα η ικανότητά σας να απολαύσετε τις γεύσεις του στον ουρανίσκο σας.

3) Το κάπνισμα δημιουργεί οσμές που παρεμποδίζουν την ικανότητά σας (και των άλλων) να εκτιμούν το κρασί στο ποτήρι.

Όταν καπνίζετε, μυρίζετε καπνό. Τα ρούχα, τα μαλλιά και η αναπνοή σας μυρίζουν έντονα όταν είστε καπνιστές. Οι ισχυρές μυρωδιές που συνδέονται με το κάπνισμα δολοφονούν την ικανότητά σας να γευτείτε λεπτεπίλεπτους οίνους με ευαίσθητα αρώματα. Επιπλέον, αν βρεθείτε σε τραπέζι δίπλα σε άλλους wine geeks να είστε σίγουροι ότι δεν θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι η μυρωδιά του καπνού θα επικαλύπτει τα αρώματα του κρασιού στα ποτήρια τους.

4) Το κάπνισμα είναι ακριβό.

Τα χρήματα που ξοδεύετε για το κάπνισμα (οι τρέχουσες εκτιμήσεις βάζουν αυτό περίπου στα 200 ευρώ το μήνα, για ένα μέσο καπνιστή) είναι χρήματα που θα μπορούσατε να διαθέσετε για εξαιρετικές οινικές εμπειρίες. Εκτός από τη μεγάλη προσωπική δαπάνη της συνήθειας για το κάπνισμα, θα μπορούσε επίσης να υποστηριχθεί ότι έχετε ένα πολιτικό και ηθικό καθήκον να σταματήσετε το κάπνισμα, να προωθήσετε το δημόσιο καλό. Γιατί; Το κάπνισμα αυξάνει τα γενικά ιατρικά έξοδα, ακόμη και για τους μη καπνιστές. Για παράδειγμα, το κόστος θεραπείας και τα αυξανόμενα ποσοστά ασφάλισης (ακόμα και για τους μη καπνιστές) αυξάνονται εξαιτίας του κόστους υγείας που σχετίζεται με το κάπνισμα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ