5 Δεκεμβρίου 2025

Επιχείρηση αποπροσανατολισμού από την υπερδεξιά στροφή Μητσοτάκη «βλέπει» το ΠΑΣΟΚ


Κανένα εσωτερικό θέμα με Γερουλάνο, διαμηνύει η Χαριλάου Τρικούπη

Έκπληκτα δηλώνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη διασπορά εκτεταμένης αρθρογραφίας σήμερα σχετικά με «κόντρα» που ξέσπασε στη Χαριλάου Τρικούπη λόγω των δηλώσεων του Παύλου Γερουλάνου.

Εκφράζουν μάλιστα την πεποίθηση ότι όλη αυτή η φημολογία έχει πηγάζει από την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση ώστε να βγει εκτός κάδρου η υπερδεξιά στροφή που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ζήτημα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Εξηγούν μάλιστα, ότι τη στροφή αυτή δεν τη σηματοδοτεί το πρόσωπο του Κώστα Τασούλα, αλλά περισσότερο η περιφρόνηση που έδειξε στον θεσμό ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν τίμησε την παράδοση της συναίνεσης, την οποία είχαν ακολουθήσει όλοι οι πρωθυπουργοί μέχρι σήμερα.

Στο ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε χαράξει ήδη από τις ευρωεκλογές τη γραμμή «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας», ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσουκαλάς έχει διασαφηνίσει στις τελευταίες του δηλώσεις ότι ο στρατηγικός πολιτικός στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι άλλος από το να φύγει η ΝΔ και να επέλθει η πολιτική αλλαγή.

«Ο μόνος ανταγωνιστικός πόλος για τη ΝΔ είναι το ΠΑΣΟΚ» εξηγούν στο newsbomb.gr στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη υπενθυμίζοντας με νόημα ότι οι εθνικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2027. Μέχρι τότε, το ΠΑΣΟΚ θα εργάζεται συστηματικά για να ενισχυθεί ώστε από τις εκλογές να προκύψει «κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ» και τονίζουν ότι οποιαδήποτε συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών είναι παρελκυστική και εντελώς άκαιρη.

Κάνουν επίσης λόγο για χρήση, εκ μέρους της ΝΔ, του «σκιάχτρου» του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο «εμφανίζουν» κάθε φορά που θέλουν να πλήξουν έναν πολιτικό τους αντίπαλο, φορτώνοντάς του κάποιο δήθεν σχέδιο συνεργασίας.

Αφορμή για όσα γράφονται στάθηκε μια δήλωση του Παύλου Γερουλάνου που έκανε λόγο για συμπόρευση με κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Η ΝΔ κατηγόρησε άμεσα το ΠΑΣΟΚ ότι «η πυξίδα του δείχνει ξεκάθαρα ως συνοδοιπόρους του τα κόμματα της δραχμής» και ότι το μοναδικό αφήγημα όσων ασπάζονται μια τέτοια σύγκλιση είναι «η ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ».

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ με δική του ανακοίνωση απάντησε σε έντονο ύφος ότι η ΝΔ «οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας» και ότι «ενέπαιζε τον ελληνικό λαό ότι εκείνη τη δύσκολη στιγμή, υπήρχαν δήθεν εύκολες λύσεις».

Στην ανακοίνωση θυμίζει μάλιστα τα περιβόητα «Ζάππεια» του Αντώνη Σαμαρά το 2010 και υπόσχεται ότι κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ εγγυάται «την πολιτική αλλαγή».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ