Η σοκολατόπιτα είναι ένα από τα πιο λαχταριστά γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε! Είναι ιδανική για να κλείσετε ένα γεύμα ή να συνοδεύσετε τον καφέ σας. Με πλούσια, υγρή υφή και έντονη γεύση σοκολάτας, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας.
Σοκολατόπιτα – Χρόνος παρασκευής
- Προετοιμασία: 20 λεπτά
- Ψήσιμο: 30-35 λεπτά
- Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά
Υλικά
Για τη σοκολατόπιτα:
- 200 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 ml νερό
- 50 γρ. κακάο σε σκόνη
- 1 βανιλίνη
Εκτέλεση
- Προθέρμανση φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Λιώσιμο σοκολάτας: Σε μπεν μαρί, λιώστε το βούτυρο με την κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
- Ανακάτεμα υλικών: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το λιωμένο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε καλά.
- Προσθήκη στερεών υλικών: Κοσκινίστε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Προσθέστε τα στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά.
- Ψήσιμο: Ρίξτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
- Ετοιμασία σιροπιού: Σε ένα κατσαρολάκι, βράστε το νερό με τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανιλίνη για 5 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
- Σιρόπιασμα: Μόλις η σοκολατόπιτα βγει από τον φούρνο, περιχύστε τη με το χλιαρό σιρόπι.
- Σερβίρισμα: Αφήστε τη σοκολατόπιτα να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρετε.

