Το πανέ κοτόπουλο με παρμεζάνα είναι ένα από τα πιο λαχταριστά comfort food, με την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην τραγανή, αρωματική κρούστα και το ζουμερό φιλέτο. Ο πλούσιος πουρές πατάτας, βελούδινος και γεμάτος γεύση, συμπληρώνει άψογα το πιάτο, κάνοντας κάθε μπουκιά απόλαυση.
Είναι ένα φαγητό που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σου, είτε το ετοιμάζεις για ένα κυριακάτικο τραπέζι είτε για ένα ξεχωριστό δείπνο. Ακολούθησε τη συνταγή βήμα-βήμα και ετοιμάσου να απολαύσεις ένα πιάτο που θα γίνει το νέο σου αγαπημένο!
Κοτόπουλο πανέ με παρμεζάνα & πουρέ πατάτας
📌 Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
📌 Μερίδες: 4
Υλικά:
🔹 Για το πανέ κοτόπουλο:
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 2 αυγά
- ½ φλιτζάνι αλεύρι
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- ½ κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι & πιπέρι
- Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
🔹 Για τον πουρέ πατάτας:
- 4 μεγάλες πατάτες
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 ml γάλα ζεστό
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι & πιπέρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1️⃣ Προετοιμασία του πουρέ
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια.
- Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε και πολτοποιούμε με ένα πρες πουρέ ή πιρούνι.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το ζεστό γάλα, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά.
2️⃣ Προετοιμασία του πανέ κοτόπουλου
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου.
- Σε τρία μπολ τοποθετούμε:
- Αλεύρι σε ένα,
- Αυγά χτυπημένα σε άλλο,
- Μείγμα από φρυγανιά, παρμεζάνα, πάπρικα, σκόρδο και ρίγανη στο τρίτο.
- Περνάμε το κοτόπουλο πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το μείγμα φρυγανιάς.
- Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές (περίπου 4-5 λεπτά ανά πλευρά).
3️⃣ Σερβίρισμα
- Σερβίρουμε το τραγανό κοτόπουλο πάνω σε μια γενναιόδωρη μερίδα πουρέ.
- Προαιρετικά, συνοδεύουμε με μια φρέσκια σαλάτα ή λίγη σάλτσα ντομάτας.

