6 Δεκεμβρίου 2025

Αχλάδια με κρέμα ζαχαροπλαστικής και πλούσια καραμέλα


Τα αχλάδια με κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι ένα εντυπωσιακό και διαφορετικό επιδόρπιο που συνδυάζει τη φρεσκάδα του φρούτου με τη βελούδινη υφή της κρέμας. Ιδανικό για γιορτινά τραπέζια ή ιδιαίτερες περιστάσεις, αυτή η συνταγή υπόσχεται να καταπλήξει τους καλεσμένους σας.

Αχλάδια με κρέμα ζαχαροπλαστικής και πλούσια καραμέλα – Χρόνος παρασκευής

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 10 λεπτά
  • Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

  • 4 ώριμα αχλάδια
  • 500 ml γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 λοβό βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Καραμέλα για γαρνίρισμα
  • Φύλλα δυόσμου για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία αχλαδιών:
    • Καθαρίστε τα αχλάδια και κόψτε τα στη μέση αφαιρώντας τα κουκούτσια. Μπορείτε να τα μαγειρέψετε ελαφρώς στον ατμό για 5-7 λεπτά ώστε να μαλακώσουν.
  2. Κρέμα ζαχαροπλαστικής:
    • Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε το γάλα μαζί με τον λοβό βανίλιας (αν χρησιμοποιείτε). Αφαιρέστε τον λοβό αφού ζεσταθεί.
    • Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το κορν φλάουρ και συνεχίστε το χτύπημα.
    • Ρίξτε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.
    • Επιστρέψτε το μείγμα στο κατσαρολάκι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
    • Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  3. Σύνθεση:
    • Τοποθετήστε τα μισά αχλάδια σε ένα πιάτο.
    • Γεμίστε την κοιλότητα κάθε αχλαδιού με κρέμα ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιώντας ένα κορνέ ή κουτάλι.
    • Γαρνίρετε με καραμέλα και φύλλα δυόσμου.

Tips

  • Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα κανέλας στην κρέμα.
  • Αν θέλετε πιο μαλακά αχλάδια, μπορείτε να τα βράσετε σε σιρόπι με λίγο κρασί, ζάχαρη και μπαχαρικά.
  • Σερβίρετε το γλυκό κρύο για καλύτερη απόλαυση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ