5 Δεκεμβρίου 2025

Γλυκιά ομελέτα με μέλι και φρούτα


Η γλυκιά ομελέτα είναι μια απολαυστική και θρεπτική εναλλακτική για πρωινό ή επιδόρπιο. Συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα του μελιού και των φρούτων με τη θρεπτική αξία των αυγών. Είναι ελαφριά, θρεπτική και εύκολη και θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για μια τέλεια επιλογή για ένα υγιεινό ξεκίνημα της ημέρας ή για ένα γρήγορο γλυκό που θα σε αναζωογονήσει.

Γλυκιά ομελέτα με μέλι και φρούτα – Θρεπτική αξία (ανά μερίδα)

  • Θερμίδες: 210-250 (ανάλογα με τη γαρνιτούρα)
  • Πρωτεΐνες: 10-12g
  • Λίπη: 10g
  • Υδατάνθρακες: 18g
  • Φυτικές ίνες: 2-3g (με φρούτα)

Υλικά (για 1 μερίδα):

  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ή 1 κουταλιά μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα (προαιρετικά)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Βούτυρο (για το τηγάνισμα)
  • Φρούτα της επιλογής σου (π.χ. φράουλες, μπανάνες, μύρτιλα)
  • Μέλι ή σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά, για γαρνιτούρα)

Χρόνος παρασκευής

  • Προετοιμασία: 5 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 5 λεπτά
  • Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά

Οδηγίες παρασκευής 

1. Ετοιμασία του μείγματος

  • Σε ένα μπολ, σπάσε τα αυγά και χτύπησέ τα καλά με έναν αυγοδάρτη ή πιρούνι.
  • Πρόσθεσε τη ζάχαρη (ή το μέλι), το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακάτεψε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

2. Ζέσταμα του τηγανιού

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώσε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Φρόντισε να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο του τηγανιού.

3. Ψήσιμο της ομελέτας

  • Ρίξε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και άφησέ το να μαγειρευτεί σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
  • Μην ανακατεύεις το μείγμα! Άφησέ το να ψηθεί μέχρι να στερεοποιηθεί ελαφρώς από κάτω.

4. Δίπλωμα της ομελέτας

  • Όταν η ομελέτα είναι σχεδόν έτοιμη (αλλά παραμένει λίγο υγρή από πάνω), χρησιμοποίησε μια σπάτουλα για να τη διπλώσεις στη μέση ή να την τυλίξεις σαν κρέπα.

5. Σερβίρισμα

  • Μετάφερε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
  • Πρόσθεσε τα φρούτα της επιλογής σου (π.χ. φράουλες, μπανάνες, μύρτιλα) ως γαρνιτούρα.
  • Ρίξε μια γενναιόδωρη δόση μελιού ή σιρόπι σφενδάμου πάνω από την ομελέτα.
  • Αν θέλεις, πασπάλισε με λίγη ζάχαρη άχνη για επιπλέον γλύκα και αισθητική.

6. Απόλαυσε!

  • Σέρβιρε την ομελέτα όσο είναι ακόμα ζεστή και απόλαυσε την τέλεια ισορροπία της αφράτης υφής, της γλύκας από το μέλι και της φρεσκάδας από τα φρούτα!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ