Μητσοτάκης: Τέλος στο άβατο των Εξαρχείων


Μηνύματα για την οικονομία, τις εκλογές, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ).

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως με την κυβέρνηση της ΝΔ θα τελειώσουν τα άβατα, καθώς «είναι απαίτηση όλων των Ελλήνων, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, να μπει τέλος στο καθεστώς ανομίας». Όπως πρόσθεσε, «το άβατο των Εξαρχείων έχει κάνει αβίωτη τη ζωή των κατοίκων», ενώ έκανε αναφορά στα χυδαία συνθήματα που ακούστηκαν για τον Παύλο Μπακογιάννη.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ασφάλεια των πολιτών θα είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνησή του κι ανέφερε συγκεκριμένα ότι θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο και τον νόμο Παρασκευόπουλου, ενώ θα δημιουργηθούν φυλακές υψίστης ασφαλείας. Επίσης, θα επανιδρυθεί η ομάδα «Δ» της Αστυνομίας, ενώ θα ενισχυθεί η ομάδα ΔΙΑΣ.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η έννοια του φιλελευθερισμού ξεκινά από την Επανάσταση του 1821, με τον Διονύσιο Σολωμό το 1823 να εισάγει τη φιλελεύθερη έννοια, με την ελληνική επανάσταση να έχει επηρεαστεί από τη φιλελεύθερη σκέψη που επικρατούσε τότε στην Ευρώπη. Και σήμερα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, το σημαντικό είναι να εφαρμοστούν οι αρχές του φιλελευθερισμού στους κρίσιμους τομείς της υγείας και της παιδείας. Ειδικά για το τελευταίο, προανήγγειλε την ίδρυση πρότυπου σχολείου στο Περιστέρι.

Τέλος, αναφορικά με τις ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως θ’ αναμετρηθούν ο προοδευτικός φιλελευθερισμός (που εκφράζει η ΝΔ) με έναν «ιδεολογικό αχταρμά», εννοώντας ασφαλώς τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις προσχωρήσεις πρώην στελεχών των ΑΝΕΛ και τα ανοίγματά του στην Κεντροαριστερά.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ