Το avocado toast δεν είναι τυχαία ένα από τα πιο δημοφιλή γεύματα των τελευταίων ετών. Συνδυάζει την ευκολία με τη διατροφική πληρότητα και σε κρατάει χορτάτο για ώρες. Αν θέλεις κάτι ελαφρύ αλλά γεμάτο γεύση και θρεπτικά συστατικά, τότε αυτή η συνταγή θα γίνει η νέα αγαπημένη σου.
Avocado toast – Χρόνος προετοιμασίας
- 5-7 λεπτά
Υλικά (για 1 μερίδα):
- 1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο
- ½ ώριμο αβοκάντο
- ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού ή lime
- 1 αυγό βραστό
- 3-4 ντοματίνια (προαιρετικά)
- Λίγο αλάτι & πιπέρι
- Λίγα καρύδια για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Φρυγανίζουμε τη φέτα ψωμιού μέχρι να γίνει τραγανή.
- Σε ένα μπολ, λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού ή lime.
- Προαιρετικά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί.
- Κόβουμε το αυγό στη μέση ή σε φέτες και το τοποθετούμε από πάνω.
- Συνοδεύουμε με λίγα καρύδια ή επιπλέον ντοματίνια για ακόμα πιο πλήρες γεύμα.
Tips
- Αν θέλεις παραπάνω πρωτεΐνη, πρόσθεσε δεύτερο αυγό ή λίγο cottage cheese.
- Μπορείς να προσθέσεις λίγο chili flakes ή ελαιόλαδο για έξτρα γεύση.
- Αν δεν έχεις lime ή λεμόνι, χρησιμοποίησε ξύδι βαλσάμικο για twist!
Διατροφική Αξία (κατά προσέγγιση):
- Θερμίδες: 280-350 kcal
- Πρωτεΐνες: 10-12 g
- Υδατάνθρακες: 25-30 g
- Λιπαρά: 18-22 g (κυρίως μονοακόρεστα από το αβοκάντο)
- Πλούσιο σε: Κάλιο, βιταμίνη E, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες

