5 Δεκεμβρίου 2025

Σολομός στον φούρνο με λεμόνι και δεντρολίβανο


Ο σολομός είναι ένα από τα πιο υγιεινά και νόστιμα ψάρια, πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Η συνταγή αυτή είναι απλή, γρήγορη και ιδανική για καθημερινά γεύματα ή πιο επίσημες περιστάσεις. Με άρωμα λεμονιού και δεντρολίβανου, ο φούρνος αναδεικνύει τη γεύση του ψαριού με τον καλύτερο τρόπο.

Σολομός στον φούρνο: Χρόνος προετοιμασίας

Συνολικός Χρόνος: 30 λεπτά
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο: 20 λεπτά

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 φιλέτα σολομού (περίπου 150-200 γρ. το καθένα)

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 λεμόνι (χυμός + φέτες)

  • 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1 κ.γ. αποξηραμένο)

  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Προαιρετικά: λίγη πάπρικα ή τσίλι για ένταση

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (πάνω-κάτω αντίσταση ή αέρα).

  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.

  3. Τοποθέτησε τα φιλέτα σολομού σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή ελαφρώς λαδωμένο.

  4. Περιχύνεις τα φιλέτα με το μείγμα και τοποθετείς πάνω τους μερικές φέτες λεμονιού.

  5. Ψήνεις για 18-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να είναι ζουμερό αλλά όχι στεγνό.

  6. Σερβίρεις με ρύζι, πατάτες ή μια δροσερή πράσινη σαλάτα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ