5 Δεκεμβρίου 2025

Κέικ μπανάνα – σοκολάτα – Κάθε μπουκιά και απόλαυση


Το συγκεκριμένο κέικ συνδυάζει την γλυκιά γεύση της ώριμης μπανάνας με την πλούσια σοκολάτα, δημιουργώντας ένα απολαυστικό και υγρό αποτέλεσμα. Είναι ιδανικό για πρωινό, απογευματινό σνακ ή συνοδευτικό του καφέ.

Κέικ μπανάνα – σοκολάτα – Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά

  • Ψήσιμο: 50 λεπτά

  • Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

  • 3 ώριμες μπανάνες

  • 2 αυγά

  • 100 ml ηλιέλαιο ή λιωμένο βούτυρο

  • 150 γρ. ζάχαρη (λευκή ή καστανή)

  • 1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 100 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια ή σταγόνες σοκολάτας

  • Προαιρετικά: καρύδια ή φουντούκια

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 175°C και βουτύρωσε ή στρώσε με λαδόκολλα μια φόρμα για κέικ.

  2. Λιώσε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν πουρές.

  3. Πρόσθεσε τα αυγά, το λάδι (ή βούτυρο), τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  4. Κοσκίνισε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, και ρίξ’ τα στο μείγμα. Ανακάτεψε απαλά με μία σπάτουλα.

  5. Ρίξε τα κομμάτια σοκολάτας (και τους ξηρούς καρπούς αν θέλεις) και ανακάτεψε ελαφρώς.

  6. Μετάφερε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βυθίσεις στο κέντρο.

  7. Άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ