5 Δεκεμβρίου 2025

Δροσερή μους ροδάκινο – Ιδανική για τις ημέρες του καύσωνα


Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, τίποτα δεν είναι πιο απολαυστικό από ένα ελαφρύ και δροσερό επιδόρπιο με φρουτένιο άρωμα. Η μους ροδάκινο με ζελέ και γιαούρτι είναι η ιδανική επιλογή για να κλείσεις ένα καλοκαιρινό γεύμα ή να συνοδεύσεις έναν απογευματινό καφέ.

Συνδυάζει την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού, την αέρινη αίσθηση της σαντιγί και τη φρουτένια φρεσκάδα του ροδάκινου, προσφέροντας ένα γλυκό που εντυπωσιάζει χωρίς να βαραίνει. Και το καλύτερο; Φτιάχνεται πανεύκολα και διατηρείται στο ψυγείο για πολλές απολαυστικές στιγμές!

Δροσερή μους ροδάκινο – Χρόνος προετοιμασίας


Προετοιμασία: 20’ • Αναμονή/ψύξη: 3-4 ώρες

 Υλικά (για 6 ποτήρια ή 1 φόρμα)

  • 3 ώριμα ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή 2%)

  • 200 ml κρέμα γάλακτος (παγωμένη)

  • 2 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη άχνη (ή όσο επιθυμείτε)

  • 1 φακελάκι ζελέ ροδάκινο (ή ροδάκινο-βερύκοκο)

  • 250 ml βραστό νερό

  • 150 ml κρύο νερό

  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)

 Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το ζελέ:
    Διαλύουμε το περιεχόμενο του φακέλου ζελέ σε 250 ml βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε 150 ml κρύο νερό. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς (να μην είναι ζεστό όταν το προσθέσουμε στη μους).

  2. Χτυπάμε την κρέμα:
    Σε μπολ, χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.

  3. Επεξεργαζόμαστε τα ροδάκινα:
    Πολτοποιούμε τα ροδάκινα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν λείος πολτός. Αν θέλουμε πιο βελούδινο αποτέλεσμα, μπορούμε να τα περάσουμε και από σουρωτήρι.

  4. Ενώνουμε τα υλικά:
    Σε μπολ, ανακατεύουμε τον πολτό ροδάκινου, το γιαούρτι, το μέλι και τη βανίλια. Προσθέτουμε το χλιαρό ζελέ και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε απαλά τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος με κυκλικές κινήσεις.

  5. Σερβίρουμε και ψύχουμε:
    Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια ή φόρμα σιλικόνης. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες, μέχρι να σφίξει.

 Tips

  • Αν θες πιο έντονη γεύση φρούτου, μπορείς να προσθέσεις λίγη μαρμελάδα ροδάκινο ή λικέρ.

  • Αντί για ζελέ του εμπορίου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζελατίνη σε φύλλα και φυσικό χυμό ροδάκινο.

  • Διακόσμησε με φρέσκα κομμάτια ροδάκινου ή φύλλα μέντας πριν το σερβίρισμα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ