5 Δεκεμβρίου 2025

Μπιφτέκια με σος ροκφόρ – Μια gourmet πρόταση με πλούσια γεύση


Αν αγαπάς τα κλασικά μπιφτέκια αλλά θες να τους δώσεις μια ξεχωριστή, πιο εκλεπτυσμένη νότα, τότε η σος ροκφόρ είναι η ιδανική επιλογή. Ο έντονος, πικάντικος χαρακτήρας του τυριού παντρεύεται μοναδικά με τον ζουμερό κιμά, δημιουργώντας ένα πιάτο που θυμίζει εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Μερίδες: 4

Μπιφτέκια με σος ροκφόρ – Υλικά

Για τα μπιφτέκια:

  • 700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

  • 1 κρεμμύδι τριμμένο

  • 1 αυγό

  • 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε γάλα και στραγγισμένες

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη σος ροκφόρ:

  • 150 γρ. ροκφόρ

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 1 κ.σ. βούτυρο

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση

  1. Μπιφτέκια:

  • Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, το ψωμί, το λάδι και τον μαϊντανό.
  • Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Πλάθουμε μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε σχάρα ή στο φούρνο στους 200°C για 20–25 λεπτά.
  1. Σος ροκφόρ:

  • Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το ροκφόρ σε κομμάτια.
  • Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  1. Σερβίρισμα:

  • Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε πιάτο και περιχύνουμε με τη σος ροκφόρ.
  • Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές, πουρέ ή σαλάτα.

 Tips

  • Αν θέλεις πιο ελαφριά σος, μπορείς να αναμείξεις το ροκφόρ με λίγο γιαούρτι στραγγιστό.

  • Για πιο πικάντικη γεύση, πρόσθεσε λίγη μουστάρδα Dijon στη σάλτσα.

  • Τα μπιφτέκια μπορούν να γίνουν και στον φούρνο με λαδόκολλα για πιο υγιεινή εκδοχή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ