Μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής στραπατσάδας που συνδυάζει τη μεσογειακή νοστιμιά με τη γεύση του καπνιστού σολομού και την κρεμώδη υφή του αβοκάντο. Ένα πιάτο ελαφρύ, θρεπτικό και γεμάτο γεύση, ιδανικό για brunch ή ένα γρήγορο γεύμα.
Χρόνος προετοιμασίας & εκτέλεσης: 15 λεπτά
Στραπατσάδα με αβοκάντο και καπνιστό σολομό – Υλικά (για 2 μερίδες)
-
4 αυγά
-
1 ώριμο αβοκάντο
-
80 γρ. καπνιστό σολομό σε φέτες
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο
-
2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος (προαιρετικά για πιο αφράτη υφή)
-
1 μικρό κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Χυμός από μισό λεμόνι
-
Λίγος άνηθος ή σχοινόπρασο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, πιπέρι και το γάλα (αν χρησιμοποιήσουμε).
-
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο/βούτυρο και σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
-
Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και τα ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσουν να πήζουν.
-
Λίγο πριν γίνουν τελείως, ρίχνουμε το αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η στραπατσάδα.
-
Σερβίρουμε σε πιάτο και προσθέτουμε από πάνω τον καπνιστό σολομό σε κομμάτια.
-
Ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με άνηθο ή σχοινόπρασο.
Tips
-
Μην παραψήσετε τα αυγά: η στραπατσάδα πρέπει να μείνει ζουμερή και αφράτη.
-
Το αβοκάντο πρέπει να είναι ώριμο αλλά όχι παραγινωμένο, ώστε να δώσει την κρεμώδη υφή χωρίς να λιώσει τελείως.
-
Μπορείτε να προσθέσετε λίγη φέτα τριμμένη για πιο ελληνικό χαρακτήρα.
-
Συνοδέψτε με ψωμί ολικής ή προζυμένιο για έξτρα γεύση.

