Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο κλασικά γλυκά της ελληνικής κουζίνας, που μας θυμίζει παιδικά πάρτι, οικογενειακά τραπέζια και Κυριακές με άρωμα κακάο. Στη σημερινή εκδοχή, εμπλουτίζεται με μπανάνα, φέρνοντας μια δροσερή, φρουτένια νότα που δένει αρμονικά με τη σοκολάτα. Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό γεμάτο γεύση, υφή και αρώματα που δύσκολα θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Εύκολο στην παρασκευή, χωρίς ψήσιμο και με απλά υλικά, ο κορμός αυτός μπορεί να γίνει το απόλυτο επιδόρπιο για μικρούς και μεγάλους.
Κορμός σοκολάτας με μπανάνα – Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 20 λεπτά
-
Χρόνος ψύξης: 4 ώρες (ή όλη νύχτα)
-
Συνολικός χρόνος: περίπου 4,5 ώρες
Υλικά
-
250 γρ. μπισκότα πτι μπερ
-
200 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
-
100 γρ. βούτυρο
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη
-
100 ml γάλα
-
2 κ.σ. κακάο άγλυκο
-
2 μπανάνες ώριμες (κομμένες σε ροδέλες)
-
1 βανιλίνη
-
Προαιρετικά: 50 γρ. καρύδια ή φουντούκια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
-
Σπάζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με το χέρι και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
-
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε μικρά διαλείμματα στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει λείο μείγμα.
-
Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας το γάλα, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και τη βανιλίνη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν όλα.
-
Προσθέτουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και αν θέλουμε τα ξηροκάρπια. Ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσουν οι μπανάνες.
-
Στρώνουμε σε πάγκο διάφανη μεμβράνη και ρίχνουμε το μείγμα κατά μήκος, δίνοντάς του σχήμα «κορμού». Τυλίγουμε σφιχτά και τοποθετούμε στο ψυγείο.
-
Αφήνουμε να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
-
Για το σερβίρισμα, ξετυλίγουμε τον κορμό, κόβουμε σε φέτες και απολαμβάνουμε!
Tips
-
Αν θέλεις πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, μπορείς να αντικαταστήσεις μέρος της σοκολάτας με κουβερτούρα γάλακτος.
-
Οι μπανάνες πρέπει να είναι ώριμες αλλά όχι παραγινωμένες, για να διατηρήσουν την υφή τους.
-
Μπορείς να πασπαλίσεις τον κορμό με κακάο ή ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμα για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.
-
Αν δεν αγαπάς τη μπανάνα, μπορείς να τη συνδυάσεις με φράουλες ή να την αντικαταστήσεις με αποξηραμένα φρούτα.

