5 Δεκεμβρίου 2025

Tacos με γαρίδες: Το γευστικό πιάτο με άρωμα θάλασσας που θα σας ενθουσιάσει


Τα tacos με γαρίδες είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τη φρεσκάδα των θαλασσινών με την πικάντικη και έντονη προσωπικότητα της μεξικάνικης κουζίνας. Τραγανές τορτίγιες γεμισμένες με ζουμερές γαρίδες, λαχανικά, μυρωδικά και μια δροσερή σάλτσα, δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων που ταξιδεύει τον ουρανίσκο. Είναι ιδανικό φαγητό για γρήγορο δείπνο, για πάρτι με φίλους ή ακόμα και για ένα ξεχωριστό οικογενειακό τραπέζι. Η προετοιμασία είναι απλή, αλλά το αποτέλεσμα εντυπωσιακό, προσφέροντας μια ισορροπία ανάμεσα στην πικάντικη νοστιμιά και τη φρεσκάδα της θάλασσας.

Tacos με γαρίδες – Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά

  • Μαγείρεμα: 10 λεπτά

  • Σύνολο: 30 λεπτά

 Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

  • 8 μικρές τορτίγιες καλαμποκιού ή αλεύρου

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

  • 1 κ.γ. κύμινο

  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

  • Αλάτι & πιπέρι

  • 1 κόκκινο λάχανο (τριμμένο)

  • 1 καρότο (τριμμένο)

  • 1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες

  • 1 αβοκάντο σε φέτες

  • Φρέσκο κόλιανδρο

Για τη σάλτσα:

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

  • Χυμός από 1 λάιμ

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη

  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Μαρινάρετε τις γαρίδες: Σε μπολ βάζετε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε 10 λεπτά.

  2. Ψήνετε τις γαρίδες: Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

  3. Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, το λάιμ, το ελαιόλαδο, το τσίλι και λίγο αλάτι.

  4. Στήνετε τα tacos: Ζεσταίνετε τις τορτίγιες, βάζετε λίγο λάχανο, καρότο, πιπεριά, τις γαρίδες, αβοκάντο και περιχύνετε με τη σάλτσα. Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο.

Tips

  • Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγη σάλτσα Sriracha ή jalapeños.

  • Οι τορτίγιες καλαμποκιού δίνουν πιο αυθεντικό μεξικάνικο χαρακτήρα.

  • Μπορείτε να προσθέσετε μαγιονέζα με τσίλι αντί για γιαούρτι για πιο πλούσια σάλτσα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ