Αύξηση της τιμής του αγαπημένου ελληνικού φαγητού στο νησί
Ανοδική πορεία έχουν πάρει οι τιμές στα ψητοπωλεία Ηρακλείου, αφού σύμφωνα με το patris.gr, οι τιμές έχουν φτάσει σχεδόν στα 6 ευρώ (5,90).
Παρά τη δυσαρέσκεια από την πλευρά των καταναλωτών σχετικά με τις ακριβές τιμές του σουβλακιού, η τοπική κοινωνία συνεχίζει και το στηρίζει, αφού δεν μπορεί να αποχωριστούν το αγαπημένο τους φαγητό.
Οι τιμές που κυμαίνεται το σουβλάκι στο Ηράκλειο είναι από 5 ευρώ μέχρι 5,90, ενώ τα σκέτα καλαμάκια στοιχίζουν 2,50 ευρώ και οι μερίδες ξεκινούν από 12,90.
Οι επιχειρηματίες της εστίασης δικαιολογούν την άνοδο των τιμών, λέγοντας πως οφείλεται λόγω της αύξησης κόστους των πρώτων υλών.
Μάλιστα, όπως τονίζουν μπορεί να έχει μειωθεί η συχνότητα των παραγγελιών, όμως η κίνηση παραμένει σταθερή και προβλέπουν τόνωση της αγοράς από τον Απρίλιο.
Τέλος, ανέφεραν πως σε μια περίοδο που η ακρίβεια πλήττει την αγορά, η ποιότητα του προσφερομένου προϊόντος δικαιολογεί το τρέχον κόστος.


