Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ απαγορεύουν στο Ισραήλ να βομβαρδίζει πλέον τον Λίβανο, ενώ τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι «οποιαδήποτε συμφωνία με την Τεχεράνη, δεν περιλαμβάνει την Βηρυτό», η Ουάσινγκτον «θα συνεργαστεί ξεχωριστά μαζί της και θα αντιμετωπίσει την κατάσταση με τη Χεζμπολάχ με τον κατάλληλο τρόπο».
Όσον αφορά το εμπλουτισμένο ουράνιο του Ιράν, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι ΗΠΑ «θα το πάρουν όλο», αναφερόμενο σε αυτό ως «πυρηνική σκόνη».
«Οι ΗΠΑ θα πάρουν όλη την πυρηνική “σκόνη”, που δημιουργήθηκε από τα υπέροχα βομβαρδιστικά μας B2 – Δεν θα γίνει ανταλλαγή χρημάτων με κανέναν τρόπο, μορφή ή μέσο. Αυτή η συμφωνία δεν εξαρτάται σε καμία περίπτωση από τον Λίβανο, αλλά οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν ξεχωριστά με τον Λίβανο και θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση με τη Χεζμπολάχ με τον κατάλληλο τρόπο. Το Ισραήλ δεν θα βομβαρδίζει πλέον τον Λίβανο. Τους έχει ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ να το πράξουν από τις ΗΠΑ. Αρκετά πια!!!».


